Swenn-Larsson opererad – VM "inte realistiskt"

Anna Swenn-Larsson. Arkivbild.
Anna Swenn-Larsson. Arkivbild.
AlpintTT

Operationen av fotleden blev lyckad. Men någon VM-start i februari för skadade slalomstjärnan Anna Swenn-Larsson är inte trolig.

"Just nu känns det lite tungt", säger hon.

Annons

Annons

Annons

Annons

Landslagsläkaren Jakob Swanberg säger i ett pressmeddelande att det är för kort tid fram till VM i Cortina d'Ampezzo i februari för att det skulle vara realistiskt med en start för Swenn-Larsson.

"Skadan är sådan att skulle Anna köra igång för tidigt och råka ut för en ny fraktur skulle det innebära en risk för fortsatta karriären", säger han.

Inte gipsad

Slalomspecialisten, som tog VM-silver senast, i Åre 2019, säger att det just nu känns tungt.

"Men det är väl bara att acceptera läget. Nu är situationen som den är och jag kan bara blicka framåt", säger hon i pressmeddelandet.

Inom kort kan Swenn-Larsson köra igång sin rehabilitering.

"Vi kommer att sy ihop en speciallösning för Anna så att hon kan komma igång så snabbt det är möjligt med sin träning. Att hon inte är gipsad underlättar mycket. Nu kan vi i ett tidigt skede köra igång med viss rörelseträning för att undvika att hon tappar rörligheten samt behåller så mycket som möjligt av muskulaturen", säger Swanberg.

Annons

Annons

"Bättre än någonsin"

29-åringen ser redan fram mot vårsäsongen.

"Då ska jag träna och åka skidor, till nästa säsong ska jag vara tillbaka, bättre än någonsin", säger Swenn-Larsson som siktar på OS 2022.

Det var under träning i Italien som Swenn-Larsson grenslade en käpp med en sådan kraft att hon fick en fraktur i fotleden. Då hade hon precis kommit tillbaka efter att ha suttit i karantän på grund av positivt covid-19-test. Hon och det övriga svenska laget hade dessförinnan stoppats från slalompremiären i finländska Levi sedan en svensk ledare testat positivt för viruset.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons