A-
A+

Swingersklubb jublar när Danmark släpper loss

Danmark öppnar det mesta – förutom diskotek och nattklubbar. Arkivbild.
Danmark öppnar det mesta – förutom diskotek och nattklubbar. Arkivbild.
DanmarkTT

Studenter, hemmajobbare – och swingers. De kan glädjas åt att Danmark nu öppnar det mesta som har hållit stängt under pandemin.

Intresset är jättestort, säger Torben Nielsen som driver en swingersklubb.

Annons

Annons

Annons

Annons

Torben Nielsen har otåligt räknat ned till fredagens efterlängtade återöppning. Hans swingersklubb i Almind fick lov att stänga på grund av pandemin i december förra året – men från och med nu tillåts 250 gäster på sexklubben.

Det betyder väldigt mycket att vi får öppna igen, säger Nielsen till nyhetsbyrån Ritzau.
Det betyder att vi kan få tillbaka många av våra underbara gäster som har saknat det här, men naturligtvis också att vi kan börja få in lite pengar i kassan.

"Stort intresse"

Gästerna måste visa upp ett så kallat coronapass och munskydd ska vara på vid incheckningen och i barområdet. Dessutom måste alla uppge sitt telefonnummer så att de i efterhand kan informeras om coronaviruset skulle "passera nålsögat" och spridas bland besökarna.

Intresset är väldigt, väldigt stort. Människor vill komma ut och få sina liv tillbaka, säger Nielsen.

Men det är inte bara swingersklubbar som får slå upp portarna i Danmark. Från och med nu går det bra att besöka platser som bastur, ångbad och vattenland såväl som kasinon, lekland och inomhusanläggningar på djurparker. Besökare ska kunna visa upp ett coronapass, som visar att personen är färdigvaccinerad mot covid-19, alternativt har testat negativt eller redan har varit smittad med viruset.

Annons

Annons

Inga diskotek

Studenter kan också träffa varandra på plats på universiteten och dessutom får en del danskar redan nu vända tillbaka till sina arbetsplatser. Däremot kommer nattklubbar och diskotek fortsatt att hålla stängt. De står längst ned på återöppningslistan eftersom politiker och experter bedömer att det finns risk för stor smittspridning när många festglada människor samlas inomhus och konsumerar alkohol.

Det är härligt för alla som kan öppna, men det är lite bittert att vi inte ens har ett datum att sikta på, säger Svend Olesen, som driver en karaokebar, till DR.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss