A-
A+

Syrener, änglar och pastavatten toppar Tiktok

Tiktok har sammanställt sommarens populäraste låtar. Arkivbild.
Tiktok har sammanställt sommarens populäraste låtar. Arkivbild.
MusikTT

När videoappen Tiktok har sammanställt en lista över sommarens mest använda svenska låtar återfinns både nya stjärnskott och gamla klassiker i toppen.

Annons

Annons

Olivia Lobatos 'Syrener' har använts i 101 300 videoklipp på Tiktok under sommaren. Pressbild.
Olivia Lobatos "Syrener" har använts i 101 300 videoklipp på Tiktok under sommaren. Pressbild.

18-åriga Olivia Lobatos "Syrener" har använts i hela 101 300 videoklipp med sammanlagt 59 miljoner visningar. Låten släpptes redan 2021, men en uppspeedad variant blev viral på Tiktok under sommaren.

På andra plats återfinns Ted Gärdestads "Jag ska fånga en ängel" som används i 28 900 videor som visats sammanlagt 68 miljoner gånger. I en scen i Netflix-serien ”Clark” dansar hela ensemblen med Clark i spetsen till Gärdestads låt från 1973, vilket skapat en ny danstrend bland svenska Tiktok-användare.

Det är ett känt fenomen att musik som blivit populärt på Tiktok klättrar snabbt på topplistor världen över och många nya artister har också tagit sig fram genom att använda plattformen.

Sommarens tredje mest spelade låt är "Pastavatten" med Sommarkatten, som förekommit i 34 200 videor med sammanlagt 34 miljoner visningar. Den följs av Molly Sandéns "Vi:et i vinsten", Sveriges officiella fotbolls-EM-låt, som används i 25 900 videor med sammanlagt 30 miljoner visningar.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.