A-
A+

Talang knäskadad – Westberg flygs in till OS

Johanna Westberg. Arkivbild.
Johanna Westberg. Arkivbild.
OlympisktTT

Johanna Westberg kallas in till den svenska OS-truppen i handboll då Isabelle Anderssons korsband gått av.

Annons

Annons

H65 Höör-talangen skadade främre korsbandet i tisdagens inofficiella landskamp mot Norge i Fukuoka. Westberg ersätter och flygs in till Tokyo förutsatt att hon lämnar negativa covidtester, uppger handbollslandslaget på sin hemsida.

Förbundskapten Tomas Axnér lider med 21-åriga Isabelle Andersson.

"Det är ett förstås fruktansvärt besked för henne att få dagarna innan hon ska kliva in i ett OS och jag lider verkligen med henne. 'Bellen' är framtidsspelare och jag är övertygad om att hon kommer att att komma tillbaka starkare och kunna spela framtida mästerskap för Sverige", säger Axnér.

Westberg, som spelar i Nykøbing Falster i Danmark, tackade i våras nej till en satsning mot OS av familjeskäl. Nu är läget annorlunda, konstaterar storskytten.

"Jag är peppad att komma till Japan och är glad för den uppbackning jag kunnat få på hemmaplan som möjliggör att jag kan åka. Men jag tycker jättesynd om Isabelle som åkt på den här skadan så nära OS", säger hon.

Westberg mästerskapsdebuterade i EM 2012, och hon spelade även EM 2016 och VM 2017. Med 71 A-landskamper bakom sig gör hon nu sitt första OS.

"Det har alltid varit en dröm och ett mål att få uppleva ett OS och det här är nog min sista chans. För fem år sedan var jag med på alla läger inför men missade OS, nu blir det tvärtom."

Sverige möter Spanien i OS-premiären på söndag.

Rättad version: Westberg spelade VM 2017.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!