Talangen om drömträffen: "Blev chockad"

Aimar Sher räddade 1–1 åt Hammarby på tilläggstid. Vad Häckens spelare tyckte om det framgår med all önskvärd tydlighet.
Aimar Sher räddade 1–1 åt Hammarby på tilläggstid. Vad Häckens spelare tyckte om det framgår med all önskvärd tydlighet.
FotbollTT

17-årige Hammarbytalangen Aimar Sher var stenhård i självkritiken.

Jag var sämst på planen i första halvlek och i andra... jag var nog sämst då också.

Men det här var inte illa, inte alls illa:

Drömträffen på tilläggstid som räddade 1–1 mot Häcken.

Jag är chockad, minns inte när jag gjorde mål senast, säger han.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Häcken var på väg mot tre ytterst viktiga poäng när Sher slog till i den första tilläggsminuten på Tele 2 arena.

Läget kom ur egentligen ingenting. Erik Friberg fick bollen för långt ifrån sig efter ett motlägg.

Dit bollen kom befann sig Sher.

Det som hände sedan kallade Häckens tränare, den före detta allsvenske anfallaren Andreas Alm för "väldigt vackert" och "kvalitetsmål". Felvänd vinklade Sher upp bollen i Pontus Dahlbergs ena kryss.

Ett lika elegant som oväntat mål – och ett mål som gör att Hammarby hakar på i klungan (Djurgården, Elfsborg, Häcken, Norrköping) av klubbar som kämpar om medaljerna och platser i kvalet till Europa Conference League nästa år.

Tusen lag är inblandade om medaljerna bakom Malmö, de blivande mästarna. Europaplatserna avgörs sannolikt i sista omgången, säger Andreas Alm.

Kraftfull nick

Han var förstås besviken. Häcken såg inte ut som det formsvaga lag som bara vunnit en av sju matcher in för mötet med Hammarby.

Det tidiga (17:e minuten) ledningsmålet såg ut att räcka till seger. Alexander Søderlund vräkte sig fram på Ahmed Yasins inlägg från höger. David Ousted var på bollen men kunde inte styra undan norrmannens kraftfulla nick. Ett inte helt hundraprocentigt ingripande av Hammarbymålvakten – och klart minus åt försvararna som gav Søderlund utrymme.

Ousted var betydligt alertare på nästa farlighet från Häckens högerkant. Johan Hammars nick förlängdes av mittbackskollegan Joona Toivio på Leo Bengtssons hörna men i sista stund tippade Ousted till en ny hörna.

Där såg han till att hålla Hammarby kvar i matchen. Men det blixtrar inre direkt om offensiven. Att ta ett välorganiserat och fysiskt starkt Häcken på kraft gick inte, även om Gustaf Ludwigson och Aron Johansson gärna försökte.

Annons

Annons

Prickade krysset

Pontus Dahlberg behövde inte göra en enda svettig räddning. Det säger en del om hur tamt Hammarby var framåt, trots stort bollinnehav.

Det känns surt, men vi hade flera omställningslägen som vi inte tog tillvara på. Flera chanser att göra ett mål till. Tajmingen, löpningarna, den sista passningen. Det kan vi göra bättre, säger Søderlund.

Stefan Billborn om att Hammarby räddade en poäng:

Ett fantastiskt nummer av Aimar, bara att tacka och ta emot.

Hans utveckling i år?

Han har haft en jättebra utveckling. Det som är kul med en spelare som Aimar är att man får låta naturen ha sin gång. Med lite mer muskler har han några procent bara där. Det viktigaste med honom är att han vill ha bollen hela tiden. Han visar sig, vill ta initiativ.
Det kommer att bli en jäkla bra fotbollsspelare, säger Billborn.

Aimar Sher:

Jag kan utveckla allt, bli bättre på allt. Jag vill tacka medspelarna för att de stöttade mig, sade åt mig att våga.

Han lovar också att det kommer att bli besök i gymmet.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons