Tallink Silja börjar med hösttrafik till Visby

Silja Symphony i Värtahamnen Stockholm. Arkivbild.
Silja Symphony i Värtahamnen Stockholm. Arkivbild.
EkonomiTT

Hårt pressade rederiet Tallink Silja ska börja med höstresor till Visby.

Helsingforslinjen står stilla och vi får vi fortsätta tänka nytt tills att situationen förändras, säger kommunikationschefen Erika Janson till TT.

Annons

Annons

Rent praktiskt betyder det att sommarens satsning mot Gotland nu fortsätter med inledningsvis fyra avgångar, den första den 27 november och därefter ytterligare tre i december.

Vi börjar med fyra helgavgångar, sedan får vi se hur intresset är för Visby som vinterdestination. Vi hoppas såklart att det ska bli populärt, särskilt i juletider, säger Erika Janson.

Enligt Tallink Silja är det första gången sedan början av 90-talet som det nu ska gå att kryssa vintertid till Gotland. Satsningen hänger samman med att Visby dessutom beviljats tillstånd av Region Gotland att ha uteserveringar året runt samt få flytta ut butiksförsäljning till Visbys gränder.

Tallink Silja har precis som konkurrenten Viking Line drabbats hårt under coronapandemin, särskilt när det gäller reserestriktioner mellan Finland och Sverige vilket gjort att linjen mellan Stockholm och Helsingfors legat nere. Förutom resor till Gotland har man även försökt kompensera inkomstbortfallet genom att ha kryssningar längs Höga kusten. Denna satsning är tänkt att fortlöpa fram till och med höstlovet.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons