Tampa nära final efter blixtvändning

Tampa Bay är nära final i Stanley Cup.
Tampa Bay är nära final i Stanley Cup.
IshockeyTT

Tampa Bay Lightning är bara en seger från final i Stanley Cup.

Detta efter en blixtrande snabb vändning i 4–1-segern mot New York Islanders.

Den fjärde vinsten kommer att bli den svåraste, säger Tampa Bay-målvakten Andrej Vasilevskij.

Annons

Annons

Först hände ingenting, sedan ingenting och därefter … hände allting på mindre än en halvminut.

11.27 in i andra perioden snodde Brock Nelson åt sig pucken, snirklade förbi ett par Tampaspelare och placerade in 1–0 för Islanders.

Njutningen av att få spela i ledning varade i futtiga 15 sekunder. Sedan tog Blake Coleman hand om en långpassning, vände bort Semjon Varlamov och satte 1–1.

Det var ett jäkla framspel från (Yanni) Gourde, och även en bra assist från Vasi (Andrej Vasilevskij) vad jag har hört, det var stort. Varje gång som man lyckas kvittera snabbt så ger det en tillbaka greppet om matchen, säger Blake Coleman.

Mål och assist av Palat

Ny tekning i mittzonen följde – och sedan dröjde det bara 12 sekunder innan pucken återigen låg i kassen bakom Varlamov. Den här gången efter ett snabbt Tampaanfall, där Nikita Kutjerovs fina sidledsbackhand spelade fram Ondrej Palat till 2–1.

En galen vändning som satte Tampa Bay i förarsätet inför slutperioden, där Palat och Kutjerov assisterade till Brayden Points 3–1. När Pat Maroon spädde på till 4–1 med drygt två minuter kvar var matchen definitivt avgjord.

Det där tredje målet var ett exempel på det som gör Palat speciell. Han gör alla de där sakerna som kanske går under radarn, men en kedja klarar sig inte utan honom, säger Tampa Bay-tränaren Jon Cooper.

Annons

Annons

Svåraste vinsten

Victor Hedman & Co leder nu med 3–1 i matcher och har därmed – om det behövs – tre chanser att ta sig till Stanley Cup-final.

Alla är peppade att ta hem det stora priset, men vi har ouppklarade affärer att ta hand om först. Vi måste vinna en fjärde match innan vi kan fokusera på det och den fjärde vinsten kommer att bli den svåraste, säger Tampa Bay-målvakten Andrej Vasilevskij apropå att en Stanley Cup-final kan vara inom räckhåll.

I den andra semin är läget identiskt. Dallas har ett 3–1-grepp mot Vegas.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons