Tankovics hattrick knäckte Blåvitt

IFK Göteborg föll stort hemma mot Hammarby, där Muamer Tankovic blev tremålsskytt och klappades om av Paulo José De Oliveira.
IFK Göteborg föll stort hemma mot Hammarby, där Muamer Tankovic blev tremålsskytt och klappades om av Paulo José De Oliveira.
FotbollTT

För några veckor sedan trodde han att han skulle flytta utomlands. Men Muamer Tankovic blev kvar – och gjorde ett äkta hattrick när Hammarby krossade krisande IFK Göteborg med 4–0.

Om vi haft publik så hade jag tagit av mig tröjan och hoppat in bland fansen och firat, säger han.

Annons

Annons

Hammarby spelade fenomenal fotboll i första halvlek mot IFK Göteborg, men ledde ”bara” med 1–0 i paus. Detta tack vare en misslyckad utspark från Blåvitts målvakt Giannis Anestis som gav Aron Jóhannsson fri gata att chippa in bolen.

Göteborg fick också ett mål felaktigt bortdömt för offside.

Men i andra halvlek, när Hammarby tappade en del av det fina spelet – då pangade Muamer Tankovic in tre bollar inom loppet av 17 minuter.

Det var mitt första hattrick i seniorfotboll faktiskt. Det är en fantastiskt skön känsla att vinna med 4–0 och göra ett äkta hattrick och hålla nollan, säger Tankovic och tittar ner på bollen som ligger vid hans fötter och ska med hem som ett minne.
Jag får kolla med frugan var jag kan lägga den. Det är mycket barngrejer hemma just nu.

Assistkungen ”Gurra”

Inhopparen Gustav Ludwigson spelade fram till alla tre Tankovicmålen.

Fantastiskt. Jag har alltid sagt det till honom: ”Gurra, vill du ha assist så passa mig bollen.” Det gjorde han också idag. Han passade mig tre gånger, han fick tre assist och jag gjorde tre mål. Det är inte svårare än så, säger ”Mujo”.

Kontraktet med Hammarby gick ut i somras och Tankovic räknade med en flytt utomlands. Men allt drog ut på tiden utan att något konkret hände. Till slut bestämde han sig för att förlänga i två och ett halvt år med Hammarby.

Det är jättemycket blandade känslor. Jag kan inte beskriva hur mycket som har snurrat runt i mitt huvud. Inte bara kring fotbollen utan även lite personliga grejer. När jag gjorde första målet idag var en otroligt stor glädje. Om vi haft publik så hade jag tagit av mig tröjan och hoppat in bland fansen och firat, säger Tankovic och fortsätter:
Andra och tredje målet kom mer som en knuff i ryggen. En stor jävla push. Det var fantastiskt.

Annons

Annons

”En käftsmäll”

Pontus Wernbloom var inte lika sprudlande efter matchen. När Blåvitt spelade sin 14:e allsvenska match i rad utan vinst började Wernbloom på bänken.

Jag vet inte så mycket om varför. Han (Ferran Sibila, tillfälligt huvudansvarig sedan Poya Asbaghi fick sparken) ville ha mig där. Och då får man sitta där. Så enkelt är det med det.

Wernbloom summerar 0–4 och IFK Göteborgs läge så här:

Detta är en käftsmäll. Men det kommer en nästa match. Nu kommer den tätt inpå. Det är väl det enda positiva man kan säga. Det och att vi inte kryssade, typ. Det finns inget annat positivt att ta med sig.

Pontus Wernbloom fortsätter:

Läget är allvarligt såklart. Jag vet inte hur många matcher det är kvar, jag har inte så jävla bra koll, men om vi spelar så här är det otroligt allvarligt. Vi behöver börja vinna matcher. Det gör vi inte om vi spelar så här.

På söndag väntar ångestmatch i Falkenberg för IFK Göteborg. Vem leder laget då?

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons