A-
A+

Tar över Arsenal: "Sorgligt och spännande"

Rosengårds tränare Jonas Eidevall i förra veckans damallsvenska möte med Vittsjö.
Rosengårds tränare Jonas Eidevall i förra veckans damallsvenska möte med Vittsjö.
FotbollTT

Jonas Eidevall lämnar Rosengård och tar över som ny tränare i engelska storlaget Arsenal.

"Det är både sorgligt och spännande, men för mig var det viktigaste att klubbarna kunde komma överens så att jag lämnar på ett bra sätt där alla parter är nöjda", säger han till den damallsvenska serieledarens webbplats.

Annons

Annons

Beskedet kommer mindre än ett dygn efter att 38-årige Eidevall lett Rosengård till en 2–0-seger hemma mot Häcken i den tidiga seriefinalen på Malmö IP under söndagen.

Eidevall, som varit huvudtränare i Rosengård i två sejourer (2012–2014 och 2017–2021) lämnar laget med flaggan i topp. Obesegrade Rosengård leder damallsvenskan på 28 poäng efter tio omgångar.

"Jag känner en stor tacksamhet till FC Rosengård, en klubb som gett mig väldigt mycket. Jag har också gett mycket av mig själv under mina år i klubben. Jag skulle vilja rikta ett tack till alla kollegor, fans och framför allt alla spelare som jag fått äran att jobba med under dessa år", säger Jonas Eidevall

Flyttlasset går nu till Englands huvudstad London där han blir ny huvudtränare för Arsenal, trea bakom seriesegrande Chelsea i högstaligan Super League den här säsongen.

Nederländskan Renée Slegers tar å sin sida över som tränare i Rosengård. Slegers har den senaste tiden jobbat som förbundskapten för Sveriges U23-landslag och division 1-laget Rosengård 1917 (damallsvenska Rosengårds B-lag).

Rosengårds nästa match är borta mot Örebro på lördag.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!