A-
A+

Tarantino får kritik efter ord om Bruce Lee

Quentin Tarantino vann förra året en 'Golden globe' för bästa regi för filmen 'Once upon a time... in Hollywood'. Arkivbild.
Quentin Tarantino vann förra året en "Golden globe" för bästa regi för filmen "Once upon a time... in Hollywood". Arkivbild.
FilmTT

Quentin Tarantino får återigen kritik i hur han porträtterade ikonen Bruce Lee i filmen "Once upon a time... in Hollywood".

Reaktionen kommer från dottern Shannon Lee efter att Hollywoodregissören på nytt uttalat sig om hennes pappa.

Annons

Annons

Shannon Lee reagerar i en kolumn i Hollywood Reporter på fredagen, enligt Los Angeles Times.

"Jag är verkligen jävligt trött på att vita män i Hollywood försöker tala om för mig vem Bruce Lee var", skriver hon i Hollywood Reporter.

"Kulturella fördomar"

Lee framhåller också att kommentarer från Tarantino är ovälkomna, speciellt med tanke på förekomsten av rasism och våld mot den asiatiska befolkningen i USA sedan förra året.

"Jag säger inte att ingen får ha en negativ åsikt om Bruce Lee. Jag säger att din åsikt kan vara påverkad av personliga eller kulturella fördomar, och att det finns ett mönster", skriver hon.

Kolumnen är en reaktion på ett uttalande som Tarantino gjorde i tisdags i Spotify-podcasten "The Joe Rogan Experience", i samband med lanseringen av sin nysläppta adaptering till romanformat av filmen.

Han säger där att han kunde förstå att dottern Shannon Lee hade ett problem med hans porträtt av Bruce Lee i filmen eftersom det är hennes pappa, men avfärdade andra kritiker med vulgära ordval, enligt Los Angeles Times.

Annons

Annons

Respektlös scen

I filmen hamnar Brad Pitts karaktär – stuntmannen Cliff Booth – i handgemäng med Bruce Lee, som porträtteras av Mike Moh. Scenen har beskrivits som respektlös och ett hån mot kampsportsikonen.

"Hur manuset porträtterar min pappa som den här arroganta, egoistiska slagpåsen var riktigt nedslående och onödigt", har Shannon Lee tidigare sagt efter att ha sett filmen, enligt tidningen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!