A-
A+

Tareq Taylor: Man får bjuda på sig själv

Marika Carlsson, Tareq Taylor och Per Andersson bjöd på underhållning i SVT på julafton. Pressbild.
Marika Carlsson, Tareq Taylor och Per Andersson bjöd på underhållning i SVT på julafton. Pressbild.
TvTT

Han bjöd på personliga berättelser från sitt liv, charader med kända komiker – och christmas pudding. Tareq Taylor är själv nöjd med sin insats som julvärd.

Annons

Annons

Jag tycker det känns ganska bra, eller väldigt bra till och med. Det har varit en härlig, men nervös, upplevelse.

TT: Vad var mest nervöst?

Jag har aldrig suttit såhär och programlett i direktsändning. Det är en helt ny situation. Att sjunga och dansa är också något jag har lite skräck inför. Men ibland får man ju bara släppa sina fobier och bjuda på sig själv – det är ju jul trots allt.

Lekte charader

Tareq Taylor hade bjudit in komikerna Marika Carlsson och Per Andersson, som han lärt känna vid inspelningarna av årets "Stjärnorna på slottet", där han är den som lagar maten till stjärnorna.

Tillsammans lekte de charader innan de brast ut i ett sång- och dansnummer till julklassikern "Marshmallow world". Initiativet att sjunga live kom från Tareq Taylor själv.

Det var väl egentligen min egen idé. Jag tycker att julen är till för att ha roligt. Min tanke var att jag önskade få bjuda på något varmt och skönt, men också lite kul. Bjuda på sig själv helt enkelt.

Mest nervös var han för själva tidsaspekten i direktsändning.

Man har ju sekundpassning inför varje program när det ska börja och sluta och någon gång gick jag kanske över några sekunder och någon gång som vi fick korta ner litegrann. Men i grund och botten kunde jag hålla mig till det jag hade tänkt och det kändes jättebra.

Tareq Taylors julvärdskap verkar även ha gått hem hos tittarna. I en undersökning hos Aftonbladet tycker 69 procent av de 24 000 som har röstat att hans insats var "julperfektion", 23 procent "helt okej" och endast 8 procent ger tumme ned.

Annons

Annons

"Hedersfullt uppdrag"

Sedan 2003 presenterar SVT varje år en ny julvärd. På frågan om han hade kunnat tänka sig att återkomma i rutan år efter år och bli lika förknippad med julen som Arne Weise svarar tv-kocken ja.

Men jag tror att det är en fråga man får lov att ställa till svenska folket: om de hade velat se mig igen. Skulle det hända så är det ett fantastiskt hedersfullt uppdrag, det kan man aldrig någonsin tacka nej till, säger han.

Naturligtvis lagade han även mat i direktsändning: en christmas pudding efter morfaderns originalrecept. Frågan är om den brittiska kakan skulle kunna bli en del av svensk jultradition.

Det hade varit jättekul om christmas pudding var någonting folk där hemma ville prova på. De man gör själv är annorlunda än mot dem man köper färdigt, de är betydligt mycket luftigare i konsistensen. I grunden är det ju en mäktig dessert.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.