A-
A+

Tårgas mot demonstranter i Bangkok

Thailändsk polis använde tårgas, gummikulor och vattenkanoner för att stoppa demonstranter i huvudstaden Bangkok som kräver premiärministerns avgång på söndagen. Arkivbild.
Thailändsk polis använde tårgas, gummikulor och vattenkanoner för att stoppa demonstranter i huvudstaden Bangkok som kräver premiärministerns avgång på söndagen. Arkivbild.
ThailandTT

Thailändsk polis använde tårgas, vattenkanoner och sköt med gummikulor mot ett tusental demonstranter som trotsat coronarestriktionerna och samlats i Bangkok för att kräva premiärminister Prayuth Chan-Ochas avgång.

Annons

Annons

Söndagens demonstration markerar ettårsdagen av de första, då studentledda, protesterna med krav på premiärministerns avgång och en ny konstitution. Under det gångna året vidgades protesterna till att också kräva reformer av monarkin.

Demonstranterna anklagar premiärministern och regeringen för att ha misskött coronapandemin och därmed orsakat många människors död.

Regeringen har varit dålig på att hantera situationen och om vi inte gör någonting blir det ingen förändring, sade Kanyaporn Veeratat som deltog i protesterna, till Reuters.

Polisen försökte stoppa demonstranterna med våld efter att de försökt ta ner den taggtråd som satts upp för blockera vägen till regeringsbyggnaden.

Polisen hade uppmanat människor att inte delta i dagens protester på grund av risken för smittspridning och med hänvisning till det rådande förbudet mot folksamlingar på fler än fem personer.

Den senaste veckan har det förekommit gatuprotester mot premiärministern från flera grupper, inklusive tidigare allierade till Prayuth Chan-Ocha. I Thailand finns en ökande frustration över att smittspridningen i landet fortsätter och ekonomin skadas.

På söndagen rapporterades 101 dödsfall med covid-19 i landet. Totalt har 3 241 människor avlidit med covid-19 i Thailand.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!