A-
A+

Tårta på Milanello – så firas Zlatan

Zlatan Ibrahimovic fyller 40 år i dag.
Zlatan Ibrahimovic fyller 40 år i dag.
FotbollTT

Nyblivna 40-åringen Zlatan Ibrahimovic är skadad och kan inte fira sin födelsedag med att spela fotboll när Milan möter Atalanta i Serie A.

Men det har inte hindrat födelsedagsfirandet. Och grattishälsningarna har kommit från alla möjliga håll.

Annons

Annons

Hans klubb Milan – en av världens mest anrika fotbollsklubbar – bjöd sin anfallsstjärna på tårta på träningsanläggningen Milanello.

Klubben lade upp en video på sin officiella Twitter där Ibrahimovic står omgiven av lagkamrater och ledare framför den gigantiska tårtan med en avbildning av svensken i mitten av det runda bakverket. Ovanför hans bild pryder texten "Always IZ" tårtan.

Dessutom fick han ett vin från 1981, samma år som födelsedagsbarnet föddes.

Gratulationerna strömmar in från andra håll.

Kriminologen Leif GW Persson berättar för Aftonbladet om ett tillfälle när Ibrahimovic skickade en signerad tröja efter en VM-kvalmatch mot Ungern.

GW:s tröja

Leif GW Persson säger att han vill ge Ibrahimovic en födelsedagspresent i gengäld. För att uttrycka sin uppskattning för tröjan kan Leif GW Persson tänka sig att skicka tillbaka en ny tröja med kriminologens ansikte på – självklart signerad.

Världens snabbaste man genom alla tider. Usain Bolt – med åtta OS-guld – skickar också han en hälsning till Ibrahimovic, där han hävdar att han kan mäta sig med 40-åringen.

"Zlatan, jag vet att du inte jämför dig själv med människor, men nu har du mött din like. Jag hörde att det är din födelsedag, grattis. Jag är störst, bara så du vet", säger Bolt i sin hälsning på Twitter.

Annons

Annons

Mancinis hyllning

EM-guldtränaren från Italien, Roberto Mancini, som tränade Ibrahimovic i Inter skickar sina gratulationer.

"Det bästa sättet att gratulera dig, Zlatan, är att säga tack. Tack för att du hjälpte mig vinna titlar. Du missade att vinna Ballon d' Or, det högsta erkännandet för en fotbollsspelare. Men för mig förtjänade du att vinna lika mycket som Messi och Ronaldo de senaste åren"

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.