A-
A+

Tavla rundade av Arsenals händelserika kväll

Arsenals supportrar protesterar.
Arsenals supportrar protesterar.
FotbollTT-NTB

Arsenal förlorade hemmamatchen mot Everton efter en jättetavla av målvakten Bernd Leno.

Inför matchen protesterade Arsenals supportrar mot ägaren Stan Kroenke som man vill ha bort från klubben.

En som är sugen på att ta över är Spotifys grundare Daniel Ek.

Annons

Annons

Annons

Annons

Daniel Ek. Arkivbild.
Daniel Ek. Arkivbild.
Arsenals målvakt Bernd Leno var inte nöjd med sitt målvaktsingripande.
Arsenals målvakt Bernd Leno var inte nöjd med sitt målvaktsingripande.

Efter att nyheten om den europeiska superligan i fotboll briserade förra helgen har de tolv initiativtagande klubbarna – bland annat Arsenal – mötts av hård kritik.

Timmarna före avspark mellan Arsenal–Everton i Premier League samlades ett stort antal supportrar utanför Emirates Stadium för att protestera mot Arsenals ägare. Bland annat sattes flera banderoller upp i stil med "Kroenke out" och "Vi vill ha vårt Arsenal tillbaka". BBC skriver att över 1 000 supportrar slöt upp utanför arenan.

Londonlaget ägs sedan 2018 helt och hållet av familjeföretaget Kroenke Sports & Entertainment (KSE), som även äger lag i ishockeyligan NHL, basketligan NBA och ligan i amerikansk fotboll, NFL.

Om Arsenal-supportrarnas protester resulterar i en försäljning återstår att se. Men Daniel Ek, Spotifys svenske grundare, säger att han är intresserad.

"Jag har hejat på Arsenal så länge jag kan minnas", skriver Ek på Twitter och avslutar med att skriva att han är högst intresserad om KSE väljer att sälja.

Josh Kroenke, son till Stan Kroenke och med i Arsenals ledning, sade dock tidigare i veckan att det inte finns några planer på att sälja klubben.

Jag kanske kommer att mötas med misstro och skepsis, men över tid hoppas jag kunna etablera någon slags relation med våra supportrar och visa dem att vi är kapabla att ta vår klubb framåt, sade han.

En händelserik Arsenal-kväll med protester och Daniel Ek-uttalanden rundades av på ett mindre roligt sätt.

Everton vann matchen med 1--0 efter att Arsenals målvakt Bernd Leno stått för en rejäl tavla i 76:e minuten. Evertons stjärna Richarlison la in en boll från höger i straffområdet som gick rakt på Leno. Den tyske målvakten försökte plocka upp bollen i skopan men missbedömde situationen helt och i stället styrde han själv in bollen i mål.

Lenos självmål gör att Everton ökar avståndet ner till Arsenal. Everton ligger på åttonde plats i Premier League, sex poäng före niondeplacerade Arsenal som dessutom har en match mer spelad.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova på vårt medlemskap för endast 19 kr