A-
A+

Taylor Swift om biljettkaoset: Blir förbannad

Taylor Swift kommer inte få spela inför tomma arenor när hon ger sig ut på turné nästa år.
Taylor Swift kommer inte få spela inför tomma arenor när hon ger sig ut på turné nästa år.
MusikTT

Taylor Swift kommande turné "The eras", där biljetterna till den amerikanska delen släpptes till verifierade supportrar den 15 november, fick biljettjätten Ticketmasters sajt att braka samman.

Stjärnan skriver på sitt Instagramkonto att hon blir "förbannad" av att många fans fått kämpa för biljetter.

Annons

Annons

Ticketmaster har förklarat haveriet med att 1,5 miljoner förhandsinbjudningar gick ut, utifrån de rekordmånga 3,5 miljoner som registrerat sig som fans. Normalt sett dyker 40 procent av de inbjudna upp och köper i genomsnitt tre biljetter vardera. Men i stället för de väntade 1,8 miljoner sålda biljetterna fick sajten 3,5 miljarder förfrågningar "fyra gånger vår tidigare högsta topp", uppger bolaget enligt Variety.

Säljs för ockerpriser

Förklaringen till den onormala mängden tros ha varit en besökaranstormning från automatiska botar, såväl som fans som inte hade bjudits in liksom biljetthajar som vill sälja vidare biljetterna. Resultatet blev lång väntan, och att en del Swiftsuktande fans blev utan biljetter. The Guardian rapporterar att det på andrahandsmarknaden funnits biljetter listade för mer än motsvarande 200 000 kronor.

Ticketmaster lyckades sälja två miljoner biljetter, mer än vad som hittills sålts för en artist en enskild dag. Bolaget stoppar nu försäljningen av biljetter till allmänheten, som skulle ha inletts under fredagen, med hänvisning till den höga efterfrågan i kombination med att inte tillräckligt många biljetter finns kvar.

Annons

Annons

Swift: Många anledningar

Taylor Swift skriver i ett inlägg på sitt Instagramkonto att hon ska försöka ta reda på hur situationen kan förbättras framöver.

"Jag ska inte försöka hitta på undanflykter åt någon, eftersom vi vid upprepade tillfällen frågade dem om de kunde hantera den här typen av efterfrågan och vi försäkrades om att de kunde det. Det är verkligen fantastiskt att 2,4 miljoner människor fick biljetter, men det gör mig verkligen förbannad att många av dem upplever det som att de fick vara med om flera björnattacker för att få dem".

Stjärnan skriver vidare att hon hoppas kunna erbjuda möjligheter i framtiden för de som inte fick biljetter att samlas med henne för att sjunga ihop.

Politiker kritiserar

I USA har röster höjts från kongresspolitiker, som anklagar Ticketmaster för att ha en monopolliknande ställning.

"Ert konkurrenshämmande beteende har inte varit någon kärlekshistoria för Taylor Swifts konsertbesökare", skriver senatorn Richard Blumenthal på Twitter, och uppmanar landets justitiedepartement att utreda bolaget. Även i representanthuset, den nedre kammaren, kommer kritik från bland andra Alexandria Ocasio-Cortez, som kräver att sammanslagningen mellan Ticketmaster och Live Nation bryts upp.

Den 17 mars nästa år inleder Swift sin turné i Glendale i Arizona. Hon ska också bege sig ut i övriga världen efter USA, men vart har ännu inte presenterats.

Swift, som dominerade på MTV-galan och skrev in sig i historieböckerna genom att ha alla topp tio-placeringar på Billboardlistan i slutet av oktober, släppte nyligen sitt tionde album "Midnights".

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.