A-
A+

Tennishall i Helsingborg totalförstörd i brand

Det brinner i en tennishall i Helsingborg.
Det brinner i en tennishall i Helsingborg.
BränderTT

Det började brinna i en tennishall i Helsingborg sent på tisdagskvällen.

Annons

Annons

Tennishallen vid Hedens idrottsplats i Helsingborg.
Tennishallen vid Hedens idrottsplats i Helsingborg.
Taket har rasat in och delvis väggarna också. Det är ju en enklare konstruktion den här byggnaden, säger Jonas Hemert, inre befäl på Räddningstjänsten Skåne Nordväst, till TT vid 01.30-tiden.

Tidigare under natten fanns risk att elden skulle sprida sig till en angränsande idrottshall, men räddningstjänsten uppger att man har situationen under kontroll.

Jag har inte fått några uppgifter om brandorsak. Men jag hörde att det hade varit aktivitet i hallen fram till klockan halv elva, med spel och ombyten och så. Sedan inkom larmet ungefär tio över elva, säger Hemert.

Någon person ska inte ha varit kvar i lokalen när brandlarmet gick, lokalen var låst och larmad. Det har heller inte rapporterats om någon skadad.

På grund av kraftig rökutveckling utfärdades ett så kallat viktigt meddelande till allmänheten (VMA) och boende i närheten uppmanades att hålla sig inomhus och stänga fönster och ventilation. 02.15 blåstes faran över och man drog tillbaka varningen.

Vid 01.30 bedömde räddningstjänsten att man skulle fortsätta släckningsarbetet i cirka en timma, men att man skulle att vara kvar på platsen hela natten.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.