A-
A+

Tennisstjärna ska slå sig in på börsen

Naomi Osaka, Japan, i samband med en US Open-match tidigare i år. Arkivbild.
Naomi Osaka, Japan, i samband med en US Open-match tidigare i år. Arkivbild.
EkonomiTT-Reuters

På tennisbanan går det tungt för japanska tennisstjärnan Naomi Osaka. Kanske blir det bättre resultat på New York-börsen?

Annons

Annons

Företaget Sweetgreen där Osaka är medfinansiär redovisar i alla fall en kraftigt ökad omsättning i de handlingar som skickats in till den amerikanska tillsynsmyndigheten SEC inför börsnoteringen.

Restaurangkedjan Sweetgreen, inriktad på framförallt sallader och hälsokost, hade intäkter på 95,8 miljoner dollar för tredje kvartalet, medan bolagets förlust minskade från 86,9 miljoner dollar förra året till 36,9 miljoner dollar. Sweetgreen har ännu inte meddelat ett datum för den kommande börsnoteringen, men värderas till 1,8 miljarder dollar, enligt den finansieringsrunda som genomfördes tidigare i år.

När Osaka är tillbaka inom tävlingstennisen är också högst oklart. Efter att hon i början av september förlorade i tredje omgången av US Open har hon tagit en paus från tennisen.

Japanskan har under året gått ut och berättat om sin mentala ohälsa och valde bland annat att inte spela i Wimbledon. På sociala medier gick hon för några dagar sedan ut och meddelade att hon är tillbaka på tennisbanan, men gav inga ledtrådar om när hon ska börja tävla igen eller om hon ska försvara sin titel i Australian Open med start den 17 januari.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.