Tennisstjärnan ändrar sig – spelar vidare

Naomi Osaka.
Naomi Osaka.
TennisTT-AFP

Japanska tennisstjärnan Naomi Osaka har ändrat sig och kommer trots allt att spela vidare i tennisturneringen i New York.

Hennes beslut kommer efter att turneringen ställt in allt spel under torsdagen för att stödja protesterna mot skjutningen i Wisconsin.

"Det tycker jag ger mer uppmärksamhet till rörelsen", säger Osaka i ett uttalande.

Annons

Annons

I onsdags skrev tennisstjärnan, uppväxt i USA och med haitisk-japansk bakgrund, på Twitter att hon inte tänkte spela sin semifinal i uppvärmningsturneringen inför US Open mot Elise Mertens. Detta för att uppmärksamma polisvåldet mot svarta i USA där skjutningen av Jacob Blake i Wisconsin är den senaste i raden av övergrepp.

Men på torsdagen ändrade sig Osaka sedan turneringsledningen valt att ställa in alla matcher under torsdagen. Osaka säger i ett uttalande:

"Som ni vet så drog jag mig ur turneringen i går som en protest mot rasdiskriminering och det fortsatta polisvåldet. Jag var (och är) beredd att ge upp matchen. Men efter mitt beslut och efter långa samtal med WTA (damtennistouren) och USTA (USA:s tennisförbund) så har jag gått med på deras förfrågan att spela på fredag. De har erbjudit sig att ställa in alla matcher tills på fredag och jag tycker att det ger mer uppmärksamhet till rörelsen", skriver den tvåfaldiga grand slam-vinnaren.

Flera amerikanska ligor och turneringar har valt att ställa in matcher som en protest mot skjutningen i Wisconsin.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons