A-
A+

Tesla öppnar laddstationer för alla bilmärken

Tesla har fler än 25 000 snabbladdare i hela världen. Arkivbild.
Tesla har fler än 25 000 snabbladdare i hela världen. Arkivbild.
FordonTT

Tesla öppnar tio snabbladdningsstationer i Nederländerna för elbilar från andra tillverkare.

Pilotprojektet ska på sikt breddas till Teslas laddstationer i hela världen.

Annons

Annons

Amerikanska Tesla har länge haft ett försprång gentemot andra elbilstillverkare med sitt nätverk av snabbladdningsstationer, så kallade Superchargers, som endast är tillgängliga för Teslas bilar.

Men biltillverkaren planerar att öppna laddstationerna för alla märken, och börjar i dag med tio laddstationer i Nederländerna, som Allt om elbil var först med att uppmärksamma.

Tesla skriver i ett pressmeddelande att öppnandet för andra bilmärken möjliggör för snabbare expansion av fler laddstationer.

"Vårt mål är att lära och förnya oss snabbt samtidigt som vi fortsätter att aggressivt expandera nätverket så att vi så småningom kan välkomna både Tesla-förare och förare från andra tillverkare än Tesla vid varje Supercharger världen över", skriver bolaget.

Tesla har ännu inte gått ut med hur dyrt det kommer att bli att ladda andra fordonsmärken, men antyder att priset kommer att vara högre än för Teslaägare.

"Prissättningen för förare som inte kör Tesla avspeglar ytterligare kostnader som uppkommer för att kunna stödja laddning av ett brett utbud av fordon och ändringar av våra stationer för att tillgodose dessa fordon", skriver bolaget.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.