A-
A+

Thailand kräver karantän igen

Vaccinerade turister i Phuket kan slippa karantän, så länge de stannar i ett och samma område. Arkivbild.
Vaccinerade turister i Phuket kan slippa karantän, så länge de stannar i ett och samma område. Arkivbild.
ThailandTT

Turistlandet hävde karantänskravet för utländska besökare i november. Men på grund av omikronvariantens framfart tvingas Thailandsresenärer återigen att isolera sig i karantänshotell i upp till tio dagar.

Annons

Annons

Beskedet kommer en dag efter att det första omikronfallet noterats i Thailand.

Resenärer från stora delar av världen, däribland Sverige, har tidigare sluppit karantän, förutsatt att de är fullvaccinerade och testar negativt under sitt första dygn i Thailand under landets så kallade "testa och res"-regler. En annan variant som kallas för "sandlådan" har inneburit att turister får komma in i landet under premissen att de bara befinner sig i ett avgränsat område de första sju dagarna.

Men dessa undantagsregler kommer hädanefter inte att tillåtas, meddelar en regeringstalesperson under tisdagen. Bara turistön Phuket kommer att godkänna "sandlådan".

Det här är inte för att stänga ute turister, utan för att tillfälligt pausa ankomsterna, säger talespersonen Thanakorn Wangboonkongchana.

Utländska resenärer måste därmed sitta i karantän mellan sju och tio dagar.

De som redan registrerat sin resa under "testa och res"-reglerna eller "sandlådan", cirka 200 000 personer, kommer fortfarande att få resa in i landet under de premisserna.

Beslutet ska ses över igen den 4 januari.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.