A-
A+

"The swarm" får världspremiär i Berlin

Alexander Karim har huvudrollen i Viaplays kommande seriesatsning 'The swarm' som handlar om miljöförstöring. Pressbild.
Alexander Karim har huvudrollen i Viaplays kommande seriesatsning "The swarm" som handlar om miljöförstöring. Pressbild.
TvTT

Viaplays kommande storsatsning "The swarm", med bland andra Alexander Karim och och Eva Röse i rollerna, får världspremiär vid filmfestivalen i Berlin i februari där den öppnar festivalens seriesektion.

Annons

Annons

Dramathrillern med övernaturliga inslag beskrivs som ett av Europas största tv-projekt just nu och är skapat av "Game of thrones"-producenten Frank Doelger.

Serien, som handlar om hur mänskligheten hotas när valar börjar sänka skepp och skaldjur förgiftar dricksvattnet, följer en grupp vetenskapsmän och militärer som får arbeta hårt för att tackla det märkliga hotet från havsdjupen.

Den svenska huvudrollsinnehavaren Alexander Karim beskriver projektet som en "magisk trestegsraket".

"Först att få en av huvudrollerna i självaste Frank Doelgers första serie efter 'GoT'. Sedan att se rollistan och inse att Frank tillsammans med Viaplay sparkar in dörren, fullständigt krossar glastaket med en rollista med alla världens färger språk.", säger han i ett pressmeddelande från Viaplay.

I rollistan finns också internationella skådespelare som Cécile de France, Leonie Benesch, Barbara Sukowa, Krista Kosonen, Joshua Odjick och Takuya Kimura.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.