A-
A+

Thelin: "Ingen idé att älta den här förlusten"

Elfsborgs tränare Jimmy Thelin.
Elfsborgs tränare Jimmy Thelin.
FotbollTT

En kostsam förlust på många sätt.

Kan Elfsborg skaka av sig 2–3-smällen mot IFK Norrköping och fortsätta utmana om SM-guldet?

Just nu handlar det om att slicka såren och så får vi ta det därifrån, säger lagkaptenen Johan Larsson.
Det är ingen idé att älta den här förlusten, säger tränaren Jimmy Thelin.

Annons

Annons

Tre tappade poäng trots ledning, två utvisade spelare och en försvarare skadad. En tung hemresa till Borås väntade Thelin och hans spelare.

Det var mycket känslor både under och efter matchen i dag. Det var två lag som verkligen ville vinna matchen. Det är det alltid, men man såg på spelarna därute att det var en anspänning hos många duktiga fotbollsspelare, säger Thelin.

"Fotboll är fotboll" var hans korta kommentar till Simon Strands två gula kort innan en halvtimma var spelad. En utvisning som Norrköping tackade för – och till slut utnyttjade genom Linus Wahlqvists och Samuel Adegbenros sena mål.

Många borta mot Varberg

Jag är väldigt stolt över mina spelare, hur de sliter sig genom den här matchen. Fortsätter vi på det här sättet och kommer upp på den här nivån igen kommer nästa match att bli bra, säger Thelin.

Den är på söndag, hemma mot Varberg.

Då får Thelin inte tillgång till avstängda trion Simon Strand, Frederik Holst och Andrè Rømer. Och kanske inte heller till mittbacken Leo Väisänen.

Han drog på sig en huvudskada i en duell med Christoffer Nyman och tvingades kliva av.

Säsongen är lång och vi har en fantastisk trupp. Andra får kliva in och växa i de rollerna. Det gäller att vi fortsätter att tro på våra spelare och de på varandra
Leo? Jag tror att det är ganska okej, men vi får avvakta och se, säger Thelin.

Johan Larsson om Strands utvisning:

Vi gör det här tillsammans, vi får stötta honom hela vägen och sedan är han redo att göra avtryck med två matcher kvar. Det är klart att han inte mår bra.

Förmodligen stängs Strand av i minst två matcher. Han anmäldes av matchdelegaten sedan han sparkat till en tv-kamera efter utvisningen.

Annons

Annons

Gillar Elfsborgs attityd

Norrköpings tränare Rikard Norling visade beundran för Elfsborgs tuffa, cyniska närkampsspel.

Jag tycker det är lite befriande att Elfsborg är laget som är "bad boys". Det trodde man inte för tre fyra år sedan. Det är jädrar i mig tryck i några spelare. Simon Strand, fan han bara kör och har varit bra på slutet.
När han går förbi där... det är nästan så att man sträcker fram handen. Den här gången hamnade han på fel sida gränsen, men det är ändå en imponerande skalle på honom.
Kul för allsvenskan att det smäller lite. Elfsborg är otroligt starka i boxen, kompromisslösa och nyper till när de får chanserna. Det är mycket som är imponerande i Elfsborg, säger Norling.

Tror på MFF

Men Thelin får inte Norlings mästerskapstips. Där lutar Norling åt Malmö FF.

Elfsborg har sitt sätt, men det som skiljer oss – och då inkluderar jag alla lag – är att vi måste ha ett specifikt sätt för att vinna matcher. Det känns som om Malmö har många olika. De har bättre spelare än oss andra, kan betala högre löner och så vidare.
Jag tror att de tar det till slut. Det enda som kan hålla dem i från det är cupspelet (Champions League).

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.