A-
A+

Thyberg gör nyversion av "Häxorna i Eastwick"

Regissören Ninja Thyberg får ett prestigeuppdrag i Hollywood. Arkivbild.
Regissören Ninja Thyberg får ett prestigeuppdrag i Hollywood. Arkivbild.
NöjeTT

George Millers fantasykomedi "Häxorna i Eastwick" från 1987 ska få en uppfräschning. Den som fått uppdraget att skriva och regissera nyinspelningen är ingen mindre än svenska filmskaparen Ninja Thyberg.

Annons

Annons

Jack Nicholson, Michelle Pfeiffer, Susan Sarandon) och Cher i 'Häxorna i Eastwick' från 1987. Pressbild.
Jack Nicholson, Michelle Pfeiffer, Susan Sarandon) och Cher i "Häxorna i Eastwick" från 1987. Pressbild.

Avtalet med Warner Bros undertecknades förra veckan, skriver nöjessajten Screen Daily och Thyberg har redan påbörjat manusarbetet. Några uppgifter om planerad inspelningsstart och rollbesättning finns än så länge inte.

Historien kretsar kring de tre moderna häxorna Alexandra, Jane och Sukie som alla är frånskilda och bor i staden Eastwick. De längtar efter att träffa en ny man och en dag dyker den mystiske och oemotståndlige främlingen Daryl Van Horne upp.

I filmen från 1987 spelades huvudrollerna av Cher, Susan Sarandon, Michelle Pfeiffer och Jack Nicholson. Den nominerades för bästa originalmusik och bästa ljud vid Oscarsgalan 1988 och vann också Bafta för bästa specialeffekter samma år.

Ninja Thyberg långfilmsdebuterade 2020 med "Pleasure" som handlar om en 19-åring som lämnar småstaden i Sverige och åker till Los Angeles för att bli en framgångsrik porrstjärna. Filmen valdes ut som officiellt tävlingsbidrag till Filmfestivalen i Cannes.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!