A-
A+

Tidigare Malmöspelare död efter olycka på isen

Adam Johnson under en match med Malmö Redhawks i mars 2021. Arkivbild.
Adam Johnson under en match med Malmö Redhawks i mars 2021. Arkivbild.
IshockeyTT

Den tidigare Malmöspelaren Adam Johnson har avlidit efter en olycka under en hockeymatch i Storbritannien. Enligt BBC träffades Johnson av en skridskoskena i halsen efter en kollision på isen.

Olyckan inträffade halvvägs in i matchen mellan Nottingham Panthers och Sheffield Steelers i den brittiska hockeyligan på lördagskvällen. Matchen avbröts och arenans runt 8 000 åskådare utrymdes samtidigt som spelarna bildade en ring runt Johnson, som fick akutvård på isen.

Amerikanen fördes med ambulans till sjukhus där han senare avled, uppger klubben på X, tidigare Twitter, på söndagsmorgonen.

"Nottingham Panthers är förkrossade över att tillkännage att Adam Johnson tragiskt har gått bort efter en galen olycka under matchen i Sheffield i går", skriver klubben.

Adam Johnson spelade under säsongen 2020/2021 för Malmö Redhawks i SHL. Till Sydsvenskan säger klubbens vd Patrik Sylvegård att "våra tankar går till hans föräldrar och nära och kära".

Att folk går bort är tragiskt, men att det sker på en idrottsplats när man utför sitt jobb – det känns hemskt. Det är en tillfällighet men ändå. Det är tufft, och när man har en relation med någon blir det ännu tuffare. Även om Adam inte hann vara här länge firade han jul med oss och vi lärde känna honom, säger han.

Adam Johnson har även ett förflutet i NHL-laget Pittsburgh Penguins. Han blev 29 år gammal.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.