A-
A+

Tidigare världsmästare kan fylla luckan i STCC

Den tidigare världsmästaren Rob Huff lämnade STCC bara två veckor före premiären. Kanske är en nytt stornamn på gång till racingserien. Arkivbild.
Den tidigare världsmästaren Rob Huff lämnade STCC bara två veckor före premiären. Kanske är en nytt stornamn på gång till racingserien. Arkivbild.
BilsportTT

Den tidigare världsmästaren Rob Huff lämnade STCC bara två veckor före premiären. Plötsligt fanns det en ledig mästarbil utan styrning.

Lestrup Racing Team har blivit överhopat med förfrågningar och kanske är ett nytt stornamn på gång till STCC.

En tidigare världsmästare.

Annons

Annons

Annons

Annons

Det kom som ett tungt slag för teamet när en av startfältets stora profiler plötsligt backade ur.

Men beskedet att Rob Huff lämnar STCC hann knappt kablas ut innan telefonen började ringa.

Det är kanske 30 förare som har hört av sig, säger teamchefen Fredrik Lestrup.

Anmält sitt intresse

De som anmält sitt intresse är allt från tidigare flerfaldiga världsmästare och etablerade förare som redan kör i olika serier, till tidigare stora STCC-profiler.

Flera utländska förare är väldigt attraherade av att göra som Rob Huff gjorde. Komma hit och fokusera på körningen i ett litet ungt team. Fokus på rätt saker, komma för att lite få vara stjärna. Det är många som är sugna på det upplägget, säger Lestrup.

Bland alla som hört av sig finns det speciellt ett namn som teamet nu förhandlar med: en meriterad tidigare flerfaldig världsmästare.

Det är inget som är klart. Men vi tittar på att ta in en profil som höjer statusen på serien. Han är väldigt sugen på att köra.

Annons

Annons

Tre bilar till start

Lestrup Racing Team ställer upp med tre bilar i premiären på Ljungbyhed i helgen. Sedan är det frågan om när den fjärde föraren kan finnas på plats.

Troligen hinner inget bli färdigt till andra racet i Skellefteå två veckor senare.

I Gelleråsen i augusti räknar teamet med att en svensk tidigare STCC-förare kommer att ratta bilen. Han har tidigare kört för dem i andra lopp, men det är flera år sedan han körde i STCC.

Men troligen dröjer det till Anderstorp i september innan den tilltänkta världsstjärnan kan vara på plats. Om förhandlingarna går i lås.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss