A-
A+

Tidigt covid-test inför svensk ödesmatch

Sverige tappade en tremålsledning till oavgjort mot Spanien i slutsekunden av OS-kvalet. Nu väntar en ödesmatch mot Argentina på lördagen.
Sverige tappade en tremålsledning till oavgjort mot Spanien i slutsekunden av OS-kvalet. Nu väntar en ödesmatch mot Argentina på lördagen.
HandbollTT

Sverige tappade till oavgjort i slutsekunden mot Spanien (28–28) i OS-kvalet.

Nu väntar en ödesmatch mot Argentina – innan dess måste dock handbollsdamerna gå upp tidigt för att ta ett covid-test.

Inte optimalt, säger förbundskaptenen Tomas Axnér.

Annons

Annons

Med runt en och en halv minut kvar att spela ledde Sverige med tre bollar mot Spanien i OS-kvalet i handboll. När slutsignalen ljöd i Llíria utanför Valencia var ställningen 28–28 – efter det att spanjorskorna satt kvitteringen i sista sekund. Det är tredje mästerskapsmatchen i rad som Sverige och Spanien spelar oavgjort mot varandra.

Vi ska inte tappa det här, på det sättet svider det ganska mycket, säger vänsternian Johanna Westberg, som var målbäst i Sverige med sina sju mål och hundraprocentig från straffpunkten.

"Alltid en ära"

Nu väntar en avgörande match på lördagen för att nå OS. Då ställs Sverige mot Argentina – ett landslag som Blågult aldrig har förlorat mot. Vid VM i Japan 2019 blev det seger med 30–23.

På papperet ska vi kanske vinna, men det gäller att vi verkligen är där och kör hundra procent, säger målvakten Johanna Bundsen, som hade en räddningsprocent på 28 procent mot Spanien.

Både Westberg och Bundsen var tillbaka i landslagströjan efter att ha blivit petade till EM i Danmark i december.

Det är fantastiskt roligt att få vara här och det är alltid en ära att dra på sig landslagströjan, säger Bundsen.

Matchen mot sydamerikanskorna har avkast klockan 18.15 på lördagen – runt 19 timmar efter det att matchen mot Spanien tog slut. Dessutom måste de svenska spelarna gå upp tidigt. Klockan 07.45 ska truppen testas för covid-19 med ett PCR-test.

Man får väl lov att vara pigg. Man får väl ta en tupplur på dagen, säger Bundsen.

Annons

Annons

Tankat upp med energi

Förbundskaptenen Tomas Axnér:

Det är såklart inte optimalt. Vi har försökt att tanka upp mycket med mat, energi och sömn så att spelarna ska ligga på plus inför den här kvällen, då ska det gå, säger Axnér.

Provtagningstiden kunde inte landslaget styra över.

Det ska iväg till något laboratorium i Barcelona för analys och då var det tvunget att lämna hotellet klockan 09, säger Tomas Axnér.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!