A-
A+

Tidigt guldryck för Rosengård – slog serietvåan

Rosengård jublar efter 2--0 under söndagens damallsvenska fotbollsmatch mellan FC Rosengård och BK Häcken FF på Malmö IP.
Rosengård jublar efter 2--0 under söndagens damallsvenska fotbollsmatch mellan FC Rosengård och BK Häcken FF på Malmö IP.
Fotboll

Rosengård tog en viktig seger mot serietvåan Häcken i jakten på SM-guldet. Två mål i andra halvlek blev avgörande och vinsten innebär att skåningarna leder damallsvenskan med åtta poäng.

Skönt att få det försprånget nu, säger målskytten Hanna Bennison.

Annons

Annons

Fem poäng skiljde lagen åt inför seriefinalen mellan Rosengård och Häcken på Malmö IP. Det ställningskrig som utspelade sig i matchens inledande minuter tydde mer på att jagande serietvåan Häcken ville krympa poängskillnad än att Rosengård ville dryga ut den.

Det dröjde till den 28:onde minuten innan det brände till ordentligt. Häckens skytteligaledare Stina Blackstenius avslutade från nära håll, men bollen kunde rensas undan innan den passerat mållinjen.

Trots en del slarv i uppspelen lyckades Rosengård äta sig in i matchen. Cankovic, som nyligen förlängde sitt kontrakt med Malmölaget styrde en boll i ribban innan det var Oliva Schougs tur att sätta bollen i målramen.

Rosengårds supertalang, 18-åriga Hanna Bennison, som i början av juni hintade om ett klubbyte, fick börja från start till höger i anfallet och i första halvlek blandade hon och gav. Bolltapp och felbeslut kontrasterades mot små tekniska nummer.

Kul att få börja från start, kommenterade Bennison efter matchen, och roligare skulle det bli.

Förbundskaptenen på plats

Högt tempo och hög spelkvalité präglade matchen och förbundskaptenen Peter Gerhardsson, som inom kort ska ta ut damlandslagets trupp till OS, såg nöjd ut där han satt på läktaren. Inte mindre än sju spelare i Häcken och fem i Rosengård fanns med i truppen under förra landslagssamlingen.

Anna Anvegård, som trots sina skadebekymmer under säsongen bör vara aktuell för OS-truppen, lyfte bollen över vid två tillfällen, det ena läget bättre än det andra. Revanschen kom i början av andra halvlek, Anvegård frispelade elegant Bennison som lika elegant stötte in 1–0-målet för Rosengård.

Jag får en väldigt bra boll av Anna, hinner inte tänka så mycket utan bara kör, säger Hanna Bennison om sitt mål.

Annons

Annons

Slutforceringen kom aldrig

1-0-målet skapade trygghet i Rosengård som spelade mer avslappnat och Häcken var aldrig riktigt nära att kvittera. I stället kunde Rosengårds Stefanie Sanders punktera matchen med sitt 2–0-mål i den 88:minuten.

Efter 1-0-målet får vi mer lugn i laget och det känns inte som att de skapar så många farliga chanser, säger Hanna Bennison som inte går med på att man redan nu kan kora FC Rosengård som svenska mästare.
Det skulle jag inte säga, vi ska vinna alla matcher som kommer också, avslutar hon.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!