Tiktok tog bort hundratusentals klipp

Videoappen Tiktok arbetar för en nolltolerans mot hat på plattformen. Arkivbild.
Videoappen Tiktok arbetar för en nolltolerans mot hat på plattformen. Arkivbild.
USATT-AFP

Videoappen Tiktok har i år tagit bort över 380 000 videoklipp i USA, det som ett led att få bort hat och hot från plattformen.

1 300 konton har stängts av och över 64 000 kommentarer raderats.

Annons

Annons

Uppgifterna kommer från företagets säkerhetschef Eric Han, som i ett blogginlägg skriver att siffrorna inte innebär att allt hatfullt material är borttaget men att de visar på hur företaget vill få bort liknande inlägg och arbetar för en nolltolerans.

"Vårt mål är att eliminera hat på Tiktok", skriver Han och uppger att det nu ska vara betydligt svårare att hitta hatfullt material på plattformen.

Vita huset har sagt att den kinesiskägda, populära videoappen riskerar att kunna användas som spionverktyg av Kinas regim och president Donald Trump har hotat att förbjuda appen om ägaren Bytedance inte säljer den inom tre månader.

Både Peking och Tiktok avvisar alla misstankar, och statliga kinesiska medier beskriver USA:s planer som ren stöld. Tiktok uppger att all amerikansk data sparas i USA, med backup-filer i Singapore.

It-jätten Microsoft gick för en vecka sedan ut med att man förhandlar med Bytedance om att köpa Tiktoks verksamhet i USA. Men en sådan affär beskrivs som mycket komplicerad. Även mjukvaruföretaget Oracle uppges vara intresserat av att köpa Tiktok.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons