A-
A+

Tillbaka i Blågult efter 14 månaders skadehelvete

Emil Krafth är tillbaka i svenska landslaget.
Emil Krafth är tillbaka i svenska landslaget.
FotbollTT

Emil Krafth spelar fotboll igen.

I veckan med det svenska landslaget som ska avsluta EM-kvalet.

Vissa perioder var väldigt jobbiga, säger högerbacken.

Fjolårssäsongen hade knappt hunnit börja när olyckan var framme i Newcastles ligacupmatch mot Tranmere. Emil Krafth vred till knät – starten på ett runt 14 månader långt skadehelvete.

Först i november i år var 29-åringen tillbaka, än en gång i ligacupen när hans Newcastle 3–0-besegrade Manchester United. Då i den ovana rollen som mittback.

Det var lite nervöst och en viss anspänning när man inte spelat på så länge. Lite ovan roll också men jag tyckte det gick bra, säger han.

"Gått upp och ner"

Krafth är tydlig med att han fortsatt ser sig själv främst som högerback. Det är där han ska konkurrera när han nu är åter i landslaget då EM-kvalet ska stängas med möten mot Azerbajdzjan i Baku och Estland i Solna.

Senast Krafth spelade för Sverige var i Nations League i juni 2022.

Det känns väldigt bra, kul att vara tillbaka. Det var ett bra tag sedan men alla ser ungefär likadana ut.

Krafth medger att tiden vid sidan av planen har varit stundtals påfrestande.

Vissa perioder var väldigt jobbiga. Särskilt de fem första månaderna när man bara var i gymmet. Det har gått upp och ner och man har fått några bakslag.
Det som hjälpt mig mest är att ha kunnat byta miljö lite. Jag har varit en del i Newcastle och en del i Sverige. Det ger lite extra motivation och har underlättat mycket.

Utgående kontrakt

Konkurrensen på den föredragna högerbacksplatsen är hård i Saudiägda Newcastle. Utöver landslagsbacken Kieran Trippier har klubben även köpt in lovande Tino Livramento för stora pengar.

Det är bra konkurrens. Men vi har varit tre högerbackar sedan jag kom hit. Sedan är det svårt att slå sig in när laget gått så bra och de som spelar gjort det så bra, men jag är där för att fajtas och spela så mycket som möjligt, säger Krafth.

Trots det är han öppen för att stanna i England – kontraktet med Premier League-laget går ut till sommaren, med option på ett till år.

Vi trivs jättebra i Newcastle så vi stannar gärna. Vi får ta det som det kommer. Fönstret har inte öppnat än.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.