A-
A+

Timrås mål: Etablera sig i SHL

Timrå firade avancemanget till SHL.
Timrå firade avancemanget till SHL.
IshockeyTT

För fjärde gången kunde Timrås sportchef Kent ”Nubben” Norberg jubla med sina spelare efter ett avancemang till högsta serien.

Annons

Annons

Annons

Annons

Senast var för tre år sedan när man vände 1–3 underläge i matcher mot Karlskrona till seger med 4–3, bara för att åka ur nästa säsong efter förlust med samma siffror i direktkvalet mot Oskarshamn.

Den här gången hoppas Timrås sportchef att sejouren i SHL ska vara länge.

Givetvis är målsättningen nu i första hand att vi ska klara oss kvar. Men sedan ska vi försöka bygga ett lag som kan etablera sig i SHL. Resan vi har framför oss är tuff men samtidigt inspirerande, säger Norberg.

Det blir bråttom. Han har inte så lång tid på sig innan lagbygget ska vara klart. Det utdragna finalspelet mot Björklöven innebär att andra lag kommit betydligt längre i jakten på spelare.

Visst är det sent att gå upp nu, i normala fall skulle det ha varit klart för över en månad sedan. Men nu är läget som det är. Vi får jobba efter de förutsättningar vi har, säger han.

Av dagens trupp är det sex spelare som har kontrakt även över nästa säsong. Några spelare ytterligare är redan klara, men Kent Norberg vill inte avslöja vilka.

Lagets stora stjärna Jonathan Dahlén står förstås högt på önskelistan.

Han har inget kontrakt, men förhoppningsvis får vi behålla honom.

För hans kollega i Björklöven, Per Kenttä, blir det jobbigare. Två år i rad har Kenttä och Björklöven stupat på målsnöret i jakten på en SHL-plats.

Förra säsongen stoppades säsongen av pandemin mitt under kvalet, i år satte Timrå stopp för Umeålaget.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss