A-
A+

Tiotals döda i attack mot Chersonregionen

En förstörd kiosk efter en tidigare dödlig rysk attack mot Cherson i Ukraina i februari i år. Arkivbild.
En förstörd kiosk efter en tidigare dödlig rysk attack mot Cherson i Ukraina i februari i år. Arkivbild.
UkrainaTT-AFP

En rysk artilleriattack mot den södra regionen Cherson i Ukraina har dödat åtminstone 21 personer och skadat nästan 50, uppger lokala myndigheter.

Annons

Beskjutningarna mot staden Cherson och närliggande byar kommer i samband med att omvärlden väntar på att Ukraina ska inleda en stor våroffensiv.

Granaterna ska enligt Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ha träffat en järnvägsstation, en korsning, ett hus, en järnhandel, en livsmedelsbutik och en bensinstation.

"Hittills har 21 personer dödats! 48 skadade!", skriver han på Telegram och publicerade bilder på kroppar och sårade människor på golvet i en mataffär.

"Världen måste se och veta om det här".

"På morgonen den 3 maj påbörjade ryska styrkor den massiva beskjutningen av staden Cherson och regionens bostäder", uppgav den lokala åklagarmyndigheten tidigare under onsdagen.

Lokala myndigheter uppgav tidigare på onsdagen att ett 58 timmar långt utegångsförbud införs från och med fredag i Cherson.

Cherson intogs av ryska styrkor under de första dagarna av Rysslands fullskaliga invasion och staden fortsatte vara ockuperad av Ryssland ända till november 2022.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.