A-
A+

Tjugo singeltjejer radar upp sig i "Bachelor"

Malin Stenbäck är programledare för 'Bachelor'. Pressbild.
Malin Stenbäck är programledare för "Bachelor". Pressbild.
TvTT

Efter ett års paus återvänder dejtingprogrammet "Bachelor" nu till rutan – återigen med två ungkarlar på 20 singeltjejer.

Jag tror att det ökar både chansen till kärlek och tjejernas ställning i programmet, säger programledaren Malin Söderbäck.

Annons

Annons

'Jag var väldigt noga med att hålla fötterna på jorden', säger Sebastian Martinsson, en av årets två ungkarlar i 'Bachelor'. Pressbild.
"Jag var väldigt noga med att hålla fötterna på jorden", säger Sebastian Martinsson, en av årets två ungkarlar i "Bachelor". Pressbild.
Årets två bachelors: Sebastian Martinsson och Simon Lindström. Pressbild.
Årets två bachelors: Sebastian Martinsson och Simon Lindström. Pressbild.

Förra året ställdes "Bachelor" in på grund av pandemin, men i våras kunde inspelningarna genomföras i Grekland.

Det var underbart, säger programledaren Malin Söderbäck.
Jag vet inte om det beror på pandemin, men jag känner verkligen en varm känsla inför den här säsongen.

TT: Varför?

Dels tror jag att det handlar om killarna, Sebastian och Simon, som verkligen har hjärtat på rätta stället och är redo för kärlek. Samtidigt är tjejerna otroliga, de är så härliga, roliga och tuffa. När de ska rada upp sig i samband med ankomsten är de mer kreativa än någonsin, de rider in, de klär ut sig... Jag vet att båda killarna blev helt golvade.

Hierarkiskt format

Precis som 2019 medverkar två ungkarlar i årets säsong av "Bachelor". Fördelarna med det är flera, menar Malin Söderbäck.

"Bachelor" har ju ett hierarkiskt format i att en väljer och många blir bortvalda. Men när tjejerna får dejta två om de vill så ger det lite perspektiv. Jag tror att det ökar både chansen till kärlek och tjejernas ställning i programmet.

En av de två ungkarlarna är 28-årige Sebastian Martinsson från Södertälje. Han ser fram emot säsongspremiären och menar att det bästa med att delta i "Bachelor" var att han lärde sig mycket om sig själv.

Jag växte verkligen som människa. Att göra den resan inom sig själv är minst lika viktigt som att hitta den rätta, säger han.

Han uppskattar också att han inte var den enda ungkarlen i programmet.

Det hade varit en ganska jobbig uppgift att axla det här själv. Det kändes ju helt sjukt att alla de här tjejerna kom ner bara för att träffa oss. Man blev nästan bortskämd. Men jag var väldigt noga med att hålla fötterna på jorden.

Annons

Annons

Mycket drama

I våras framkom det att det hade förekommit sexuella trakasserier i dokusåpan "Paradise hotel", något som nu har lett till att programmet format om sitt koncept.

TT: Hur har "Bachelor" arbetat med att skapa en trygg miljö för de medverkande?

Vi har pratat massor om det, jobbat med hierarkin och pratat mycket om att ta det lugnt. Min absoluta förhoppning är att alla känner att de har blivit hörda och respekterade, säger Malin Söderbäck.

TT: Blir det någon kärlek?

Det får vi väl hoppas.

TT: Något drama då?

Det blir det alltid. Det sjunger till redan i första avsnittet och det var inte ens jag beredd på. Årets säsong har verkligen allt man vill ha av "Bachelor": lyxiga dejter på drömmiga platser, kärlek, lite "va!?", lite tårar och lite hjärtekross.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!