A-
A+

Tog fruns piller – Ajaxstjärnan stängs av

André Onana. Arkivbild.
André Onana. Arkivbild.
FotbollTT

Ajax målvaktsstjärna André Onana säger att han tog sin frus medicin för att han kände sig krasslig.

Nu stängs 24-åringen av i tolv månader för dopning, skriver den nederländska fotbollsklubben på sin hemsida.

"Det här är ett fruktansvärt bakslag", säger sportchefen Edwin van der Sar.

Annons

Annons

Enligt klubben hade Onana vaknat en morgon i oktober och känt sig sjuk. För att lindra besvären tog han ett av sin frus piller.

Samma dag fastnade den kamerunske målvakten i en dopningskontroll där han visade spår av det dopningsklassade preparatet furosemid.

Inget ont uppsåt

Europeiska fotbollsförbundet Uefas disciplinkommitté säger att Onana inte visat något uppsåt att fuska, men väljer ändå att stänga av honom i tolv månader.

"Vi hade hoppats på en villkorlig avstängning eller en avstängning som var mycket kortare än dessa tolv månader, eftersom det förmodligen inte var tänkt att stärka hans kropp eller ha prestationshöjande effekt", säger Edwin van der Sar.

André Onana har spåtts en lysande framtid och kopplats ihop med storklubbar som Paris Saint-Germain, Manchester United och Dortmund. Nu väntar ett långt uppehåll för 24-åringen som inte får delta i några fotbollsaktiviteter, vare sig nationellt eller internationellt.

Annons

Annons

Kommer överklaga

"Det här är ett fruktansvärt bakslag, för André personligen men också för oss som klubb. André är en toppmålvakt, som har bevisat sitt värde för Ajax i flera år och han är mycket populär bland fansen", säger Edwin van der Sar.

Ajax skriver på sin hemsida att de kommer att överklaga till idrottens skiljedomstol, Cas.

Avstängningen är det andra tuffa beskedet på kort tid för Ajax. Tidigare under fredagen stod det klart att nye anfallaren Sebastian Haller missar Europa League-slutspelet sedan man glömt att registrera honom.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss