Tomasson missade guldmatchen: "Väldigt stolt"

Malmös tränare Jon Dahl Tomasson fick fira guldet från sjuksängen. Arkivbild.
Malmös tränare Jon Dahl Tomasson fick fira guldet från sjuksängen. Arkivbild.
FotbollTT

Jon Dahl Tomasson fick fira sitt första allsvenska tränarguld hemifrån. Men trots trötthet och huvudvärk är han glädjefull.

Det har varit en otrolig resa med detta lag, säger Tomasson till Dplay via telefon.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Jon Dahl Tomasson har i sin debutsäsong som tränare i Malmö FF tagit laget till sitt första SM-guld sedan 2017. Dansken testade positivt för covid-19 i veckan, och fick följa guldvinsten mot Sirius från sängen.

Det har varit fyra tuffa dagar. Jag har lite huvudvärk och är trött, men grabbarna gjorde ett utmärkt jobb, säger Tomasson när Dplay når honom efter matchen.

Malmös vinst hemma mot Sirius innebär att de med tre omgångar kvar är allsvenska mästare år 2020. Matchen i sig blev ganska ointressant – Malmö vann klart med 4–0.

Jag är väldigt stolt över alla, inte bara idag utan över hela säsongen. Det har varit en tuff säsong, men vi har gjort det perfekt, säger Tomasson.

Enligt guldtränaren har frånvaron av supportrarna varit det tuffaste under året.

Vi spelar fotboll för supportrarna, och man vill alltid ge tillbaka till de som brinner för laget. Det har varit en utmaning för alla, men vi har gjort det helt perfekt, säger Tomasson.
Vi har ändrat spelsätt och principer. För att göra det behöver man en öppen och motiverad spelargrupp, och det har jag haft.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons