A-
A+

Tommy Paul vann Stockholm Open

Tommy Paul vann Stockholm Open.
Tommy Paul vann Stockholm Open.
TennisTT

Tommy Paul detroniserade den regerande mästaren. Amerikanen vann Stockholm Open efter 6–4, 2–6, 6–4 i finalen mot Denis Shapovalov.

Annons

Annons

Kanadensaren Denis Shapovalov har en svensk flickvän och var storfavorit till att vinna turneringen i sitt "andra hemland". Men Tommy Paul hade andra tankar och lyckades besegra den regerande mästaren i finalen.

Därmed fortsatte han på den inslagna vägen i Kungliga hallen med att slå ut stjärnspelare.

Under veckan fram till finalen slog 52-rankade Paul ut publikfavoriten Andy Murray i kvartsfinal, amerikanen Frances Tiafoe i semifinal och så då Denis Shapovalov, som vann turneringen 2019, senaste gången den spelades.

Det har varit en otroligt vecka för mig. Jag har njutit av varje match, varje sekund på banan, säger Tommy Paul till Discovery+.

Segern i Stockholm är Tommy Pauls första titel på ATP-touren.

Den första turneringen är förstås speciell. Jag har jobbat så hårt för detta.

Han har njutit av stämningen i Kungliga hallen.

Det är galet att gå i trappan här och se namnen på alla mästare som vunnit här. Att få hamna på samma vägg som dem är helt otroligt, säger 24-åringen.

Tommy Paul tog tidigt kommandot i matchen och vann det första setet. I det andra setet lyckades dock Shapovalov slingra sig ur amerikanens grepp och vinna, trots att Paul hade hela sex möjligheter till servegenombrott.

I början av tredje set såg det ut som att Shapovalov var på väg att ta över, men Tommy Paul lyckades bryta fram till 5–4-ledning och servade sedan hem matchen till 6–4.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.