-
+

Tonåring gripen efter knivdåd på skola

En skolelev fick livshotande skador i samband med ett bråk på en skola i Trelleborg.
En skolelev fick livshotande skador i samband med ett bråk på en skola i Trelleborg.
BrottTT

En tonårspojke har gripits misstänkt för mordförsök på jämngammal pojke på en skola i Trelleborg. Offret vårdas för livshotande skador. Den misstänkte kom självmant till polisstationen.

Annons

Annons

Polisen fick tidigt uppgifter om vem som skulle kunna ligga bakom dådet och genomförde husrannsakan på flera adresser – men utan resultat.

Sedan kom den misstänkte själv in till polisstationen i Trelleborg och anmälde sig. Enligt polisen kan det dröja innan både han och offret, som är mellan 15 och 18 år, förhörs mer ingående.

Ambitionen är att göra det så fort som möjligt. Han som vårdas behöver sin vård först och när han är i skick nog ska man göra det, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson.

Personal på plats

Larmet kom in till polisen via SOS Alarm vid lunchtid. I samband med ett bråk inne på skolan hade en person fått skär- eller stickskador. När polisen kom dit hade den misstänkte gärningspersonen redan försvunnit.

Enligt skolans biträdande rektor inträffade händelsen i ett uppehållsrum. Platsen har under dagen varit avspärrad och kriminaltekniker har genomfört en teknisk undersökning.

Det var personal på plats när det hände. Mer kan jag tyvärr inte säga, säger den biträdande rektorn, som hänvisar till den pågående polisutredningen.

Skolledningen har gått ut med information till alla anställda och elever, och de som behöver samtalsstöd kommer att erbjudas detta med kurator eller psykolog.

Polisens presstalesperson Rickard Lundqvist har inga uppgifter om vad som låg bakom bråket.

Det är någonting som måste utredas. Det är inget vi kan gå ut med just nu.

Annons

Annons

"Totalt överraskande"

Polisen letar inte efter fler misstänkta gärningsmän.

Skolan, och i förlängningen kommunen, har ansvar för säkerheten för människor när de är på skolan – så kallat tillsynsansvar. Samtidigt påverkas detta av en rad omständigheter, säger Ester Alavei, förvaltningschef på bildningsförvaltningen.

Det finns heller inga kroppsvisitationer, och denna typ av ovanliga händelser kan vara svåra att helt förhindra, menar hon.

Det har kommit totalt överraskande. Personalen är i chock, säger Ester Alavei.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss