A-
A+

Tonåringar häktas för skjutning vid köpcentrum

Tre personer skottskadades vid skjutningen i Kristianstad den 3 augusti. Arkivbild.
Tre personer skottskadades vid skjutningen i Kristianstad den 3 augusti. Arkivbild.
BrottTT

Två tonårspojkar är misstänkta för inblandning i den uppmärksammade skjutningen i Gamlegården i Kristianstad i augusti, där tre personer skottskadades. Nu har de häktats som misstänkta för mordförsök, men själva nekar de till brott.

Annons

Annons

Två unga män och en kvinna i 60-årsåldern fick allvarliga skador efter skottlossningen, som inträffade vid ett köpcentrum. Många befann sig där och enligt chefsåklagare Pernilla Åström fanns det risk för att fler skulle träffas.

Det är ganska många skott avlossade, fler skott än de som träffade, säger hon till TT.

Vittnen och filmer

Pojkarna, som är 16 respektive 17 år gamla, har varit anhållna sedan i tisdags.

Det har jobbats jättemycket med detta ärende sedan det hände och det är framför allt vittnesuppgifter och övervakningsfilmer som har lett fram till misstanken mot just de här personerna.

Åklagaren vill inte lämna några uppgifter om misstänkt motiv. Det är än så länge oklart vem eller vilka som var måltavlan när skotten avlossades. Om de häktade tonåringarna vill hon bara säga att de kände varandra sedan tidigare.

Annons

Annons

Tre på motorcykel

TT: Finns det uppgifter om att det var fler personer inblandade?

Ja, det finns samstämmiga uppgifter om att det var tre personer som kom på en motorcykel.

Enligt vittnen klev de tre personerna aldrig av motorcykeln, utan försvann iväg på den igen efter skjutningen, berättar åklagaren.

Nu jobbar vi vidare med samma intensitet, eller ännu mer nu, för det får inte ta lång tid när det är ungdomar som sitter häktade. Det ska utredas så snabbt det bara går, så får vi se om det leder fram till fler bevis eller om det leder i en annan riktning. Den nivå vi står på nu är sannolika skäl, så det är ju inte klart på något sätt, säger Pernilla Åström.

Kort tid efter skjutningen den 3 augusti blev tre andra personer anhållna för misstänkt inblandning, men de släpptes senare och är inte längre misstänkta för brott.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.