A-
A+

Tonårspojkar häktade efter våldsvåg i Stockholm

En tonårspojke har häktats misstänkt för medhjälp till mord efter dödsskjutningen utanför McDonalds i Vällingby centrum på nyårsafton. Arkivbild.
En tonårspojke har häktats misstänkt för medhjälp till mord efter dödsskjutningen utanför McDonalds i Vällingby centrum på nyårsafton. Arkivbild.
BrottTT

Två tonårspojkar sitter nu häktade misstänkta för inblandning i skottlossningar – varav en dödlig – efter den senaste tidens våldsvåg i Stockholmsområdet.

Ytterligare två unga män är frihetsberövade misstänkta för sprängdåd.

Annons

Annons

Sedan juldagens mord på en man i 30-årsåldern i Rinkeby har en rad grova gängrelaterade våldsbrott inträffat. Det rör sig om skjutningar och sprängningar i bland annat Enskededalen, Farsta, Jordbro, Vällingby, Rågsved och Grimsta.

Enligt polisen är flera av dåden sammankopplade och del av en våldsam händelsekedja i den undre världen.

Tre skjutna vid McDonalds

En 16-årig pojke häktades på fredagen misstänkt för medhjälp till mord på en man i 20-årsåldern i Vällingby i västra Stockholm på nyårsafton. Ytterligare två män skadades när skott avlossades utanför en McDonalds-restaurang.

Sedan ett tag sitter en 15-årig pojke häktad misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott efter skottlossning mot en lägenhetsdörr i Gubbängen i södra Stockholm den 28 december.

I onsdags häktades en 22-årig man misstänkt för en kraftig explosion vid en port i Farsta, också det den 28 december. Brottsmisstankarna gäller allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

En annan ung man, 18 år gammal, greps i torsdags misstänkt för inblandning i ett sprängdåd i en port till ett flerfamiljshus i Rågsved på nyårsaftons morgon. Han var anhållen i sin frånvaro.

Annons

Annons

Släppt på fri fot

Samtidigt har en man som varit anhållen för en portsprängning i Bagarmossen den 2 januari släppts på fri fot. Misstanken mot mannen kvarstår, men åklagaren anser inte att det finns skäl att hålla honom frihetsberövad.

Polisen har inte gripit någon efter att en man i 25-årsåldern sköts ihjäl och en annan skottskadades vid pendeltågsstationen i Jordbro söder om Stockholm i onsdags.

Ingen har heller gripits för juldagsmordet i Rinkeby.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.