-
+

Tonårspojke begärs häktad för Nässjöbranden

En 16-åring har begärts häktad för mord och mordbrand i samband med branden i ett hus norr om Nässjö i måndags. Arkivbild.
En 16-åring har begärts häktad för mord och mordbrand i samband med branden i ett hus norr om Nässjö i måndags. Arkivbild.
BrottTT

En 16-årig pojke har begärts häktad för mord och mordbrand i samband med branden i ett hus norr om Nässjö i måndags.

Annons

Annons

"Jag begär honom häktad för att han inte ska kunna påverka utredningen", säger kammaråklagare Heléne Thomasson i ett pressmeddelande.

Häktningsförhandlingen äger rum på fredag förmiddag.

Det var i måndags kväll som ett hus norr om Nässjö eldhärjades. I resterna av det nedbrunna huset hittades en död person. Mycket tyder det på att det är den kvinna som bodde i huset.

De två andra ungdomar som anhölls misstänkta för mord och grov mordbrand har släppts på fri fot av åklagaren. Misstankarna mot de två ungdomarna försvagades under onsdagskvällen, men kvarstår fortfarande, enligt åklagaren.

Åklagaren bekräftar också att det finns en fjärde misstänkt person. Hon har inlett en utredning enligt lagen med särskilda bestämmelser om unga lagöverträdare. En person som är under 15 år och kan misstänkas för gärningarna har hörts i närvaro av juridiskt biträde för att klarlägga omständigheterna kring händelsen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss