A-
A+

Torkan över – Öberg sänkte Växjö

Linus Öberg. Arkivbild.
Linus Öberg. Arkivbild.
IshockeyTT

Måltorkan har varit total för Linus Öberg.

Men mot Växjö fick han äntligen sätta dit pucken – och blev matchhjälte när Örebro tog sjätte raka hemmasegern efter 3–1 i Behrn arena.

Annons

Annons

Det var en lättnad i kroppen, det var så länge sedan man gjorde mål, det är ju över ett halvår sen. Att få känna den här känslan det var skönt. Det var mycket känslor vid målet, säger Örebroforwarden.

Förra året var 21-årige Linus Öberg glödhet och gjorde 13 mål i grundserien och två i slutspelet. Det blev också den bästa säsongen i Örebroklubbens historia med semifinalplats där just Växjö pressades till en avgörande match.

Öberg och hans närkegäng har däremot haft en ganska trög start denna säsong – men ändå varit svårslaget på hemmais.

Jag fick en drömstart ifjol och hade väl gjort fem eller sex mål redan de fem första matcherna. Så det är en annorlunda start som man har fått nu. Alla säsonger startar olika, det har varit tufft....

"Väldigt frustrerande"

I år har jag haft både frilägen och returer och allt möjligt. Men på något sätt har den inte gått i mål. Så det har varit väldigt frustrerande för mig. Men man få se framåt nu, tillägger han.

Och på lördagskvällen kom alltså sjätte raka hemmasegern mot de regerande mästarna i en nästan slutsåld och kokande Behrn arena.

Verkligen en skön seger, framförallt att ta tre poäng mot ett topplag, det har ju blivit tre övertidsegrar för oss på slutet.

Efter en kvart kunde frie Örebroforwarden Emil Larsson skicka in första målet i powerplay. Ganska omgående i den andra perioden kvitterade Emil Forslund i boxplay när han åkte sig fri och satte med en backhand upp pucken i nättaket förbi Örebromålvakten Jhonas Enroth.

Annons

Annons

Iskall backhand

Så i slutet av perioden klev Linus Öberg fram och såg till att Örebro på nytt tog ledningen när han iskallt lyfte in 2–1 i nättaket bakom målvakten Adam Åhman.

Det är en bra passning från (Robin) Kovacs som gör att jag i princip får ett helt fritt läge och kommer in och lägger över den på backhand och försöker få upp den högt och får över den över målvaktens benskydd och in i mål.

När tre sekunder återstod av ordinarie tid vallade Örebros Jani Lajunen via sargen in slutresultatet 3–1 i tom bur. Finländaren har nu gjort mål i tre raka matcher.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.