A-
A+

Tour-cyklisterna stannade i protest

Totalledaren Mathieu van der Poel, här inför etappstarten, och de andra cyklisterna i Tour de France protesterade mot bristande säkerhet under årets lopp.
Totalledaren Mathieu van der Poel, här inför etappstarten, och de andra cyklisterna i Tour de France protesterade mot bristande säkerhet under årets lopp.
CykelTT-NTB

Cyklisterna i Tour de France protesterade på tisdagens etapp mot den bristfälliga säkerheten under det klassiska loppet. Samtliga tävlande stannade och stod stilla i en minut innan de fortsatte etappen.

Annons

Annons

Manifestationen ägde rum i inledningen av den 150 kilometer långa fjärde etappen mellan Redon och Fougères och var överenskommen i förväg mellan cykelstallen.

Jag räknar med att det kommer att bli något. Vänta så får ni se, sade den tidigare Tour de France-vinnaren Chris Froome inför starten.

De inledande etapperna i årets Tour de France har präglats av flera otäcka vurpor. På den inledande etappen i lördags orsakade en åskådare en rejäl olycka då tyske spurtkanonen Tony Martin körde på en skylt som sträcktes ut framför honom och drog med sig tiotalet medcyklister i fallet.

Och på måndagens etapp tvingades australiske favoriten Caleb Ewan bryta efter att ha gått i asfalten mot slutet.

Kritiken mot arrangörerna har varit massiv. Publiken har kommit för nära och det är trånga passager på flera ställen.

Detta är inte längre cykel. Vi kan inte fortsätta på det här sättet, säger stallchefen för det franska cykelstallet Groupama-FDJ och tillägger:
Vi måste få till en förändring, det här fungerar inte bra. Gör vi inte det kommer vi att drabbas av dödsfall. Jag har inte lust att komma med sådana nyheter till familjer.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!