Tove Alexandersson ställs mot skidparet

Tove Alexandersson ska pringa ett 75 kilometer långt traillopp och utmanas bland annat av Anna och Emil Jönsson Haag. Arkivbild.
Tove Alexandersson ska pringa ett 75 kilometer långt traillopp och utmanas bland annat av Anna och Emil Jönsson Haag. Arkivbild.
LöpningTT

När orienteringsvärlden står fortsatt still får stjärnan Tove Alexandersson leta nya utmaningar.

Nästa vecka kommer hon att ställas mot bland andra före detta skidåkarna Anna och Emil Jönsson Haag.

"Det blir en ny typ av upplevelse", säger Alexandersson.

Annons

Annons

Nästa vecka ska 400 löpare, på tre dagar, ta sig 75 kilometer över klippor i Bohuslän i ett terränglopp. Bland de tävlande kommer ett ansikte sticka ut lite extra.

Orienteringsstjärnan och Jerringprisvinnaren Tove Alexandersson ska springa loppet och med sina gedigna meriter har hon ett stort favoritskap.

"Det här blir en ny typ av upplevelse för mig, men jag ser fram emot den väldigt mycket. Jag gillar att springa traillopp som går i fina miljöer och utmanande terräng så att man får uppleva mer än att bara att tävla", säger Tove Alexandersson i ett pressmeddelande.

Orienteringssäsongen har ännu inte kunnat starta och flera tävlingar har flyttat eller gjorts om.

Årets sprint-VM flyttas till nästa år och integreras med "skogs"-VM i Tjeckien. Dessutom kommer sprint-EM-tävlingarna genomföras i samband med världscupstarten i Schweiz.

Men i Bohuslän kommer Alexandersson att möta bra motstånd i form av tidigare längdskidåkarna Anna och Emil Jönsson Haag.

"Jag sprang förra året och det var en fantastisk upplevelse. Den gången var jag höggravid så jag kunde inte springa så snabbt. Självklart vill jag springa så fort som möjligt i år, men jag vet också att det är många andra duktiga löpare med", säger Anna Jönsson Haag.

Loppet har coronasäkrats och löparna startar 50 åt gången och springer de tre dagsetapperna under olika dagar för att minimera trängsel.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons