-
+

Tränarbråk inför PL-toppmötet

Boxning eller en covidhälsning på söndag? Liverpools Jürgen Klopp, till vänster, och Pep Guardiola har hamnat i ett ordbråk inför söndagens möte.
Boxning eller en covidhälsning på söndag? Liverpools Jürgen Klopp, till vänster, och Pep Guardiola har hamnat i ett ordbråk inför söndagens möte.
FotbollTT-Reuters

Liverpools tränare Jürgen Klopp hävdar att Manchester City leder Premier League tack vare ett covid-uppehåll.

Det trodde jag inte om Jürgen, replikerar Citytränaren Pep Guardiola inför stormötet på söndag lagen emellan.

Annons

Annons

Regerande mästarlaget Liverpool ligger skrynkligt till i guldstriden inför helgens möte med ledande Manchester City på Anfield. En Cityseger skulle innebära att fjärdeplacerade Liverpool halkar tio poäng efter, en marginal som kan bli svår att hämta in.

Liverpool har på kort tid förlorat två hemmatcher i rad efter att dessförinnan ha varit obesegrat på hemmaplan i ligan i nästan fyra år. Jürgen Klopp menar att hans spelare är slitna på grund av det tuffa spelschemat.

Vi har inte haft något uppehåll, City hade två veckor av covidskäl. Det är en tuff säsong. För några lite mindre, men för oss är det tufft, säger Klopp på en presskonferens inför matchen.

City fick en match mot Everton den 28 december flyttad på grund av smittspridning och var spelledigt från 26 december till 3 januari när man besegrade Chelsea trots åtta spelare borta.

Pep Guardiola reagerade på Citys presskonferens någon timme senare när han fick frågor om Klopps uttalande.

Jürgen får titta i kalendern igen. Vi drabbades av covid, vi hade en veckas uppehåll, vi hade 14 spelare i truppen på Stamford Bridge. När jag träffar Jürgen ska jag fråga hur länge vi hade ledigt. Det här förväntade jag mig inte från honom. Han vet att det inte är sant, säger Guardiola.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss