Tränaren kritisk mot domare och egna spelarna

Skellefteås tränare Stefan Hedlund riktar kritik mot både domare och sina egna spelare. Arkivbild.
Skellefteås tränare Stefan Hedlund riktar kritik mot både domare och sina egna spelare. Arkivbild.
IshockeyTT

Efter 5­–3-förlusten mot Leksand var Skellefteås tränare, Stefan Hedlund, mycket kritisk både mot domarna och på sina egna spelare.

Det måste vara en bättre dialog på isen mellan domare, tränare och spelare, samtidigt som våra spelare måste kunna hantera när domarna gör misstag, säger tränaren.

Annons

Annons

Annons

Annons

Situationen som fick Skellefteå att ilskna till skedde i början av tredje perioden. Leksands Martin Karlsson friades för en tripping på Skellefteås Adam Wilsby av domarna Wolmer Edqvist och Patric Bjärlkander. I nästa situation gjorde Leksand 3–2. Då protesterade Skellefteås Niclas Burström så kraftigt att han blev utvisad och Leksand kunde då göra 4­–2 och avgöra matchen.

Detta fick Stefan Hedlund att reagera:

Alla domare kan göra misstag, men jag efterlyser en bättre kommunikation där det är viktigt att domarna förklarar för tränare och spelare domslutet. Speciellt i den situationen. Då sprider det mer förståelse och det blir lugnare på isen eftersom vi inser att alla kan göra misstag. Då kanske vi sluppit nästa utvisning, säger han.

Samtidigt är Stefan Hedlund lika besviken på sina spelare:

Vi ska kunna hantera sådana misstag och inte låta det påverka vårt spel. I dag förlorade vi matchen för att vi inte kunde hantera detta. Det får inte upprepas
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons