A-
A+

Tränaren lämnar Eskilstuna – klar för Peking

Magnus 'Munken' Karlsson. Arkivbild.
Magnus "Munken" Karlsson. Arkivbild.
FotbollTT

Magnus "Munken" Karlsson har efter den här säsongen gjort sitt som tränare och sportchef för damallsvenska Eskilstuna.

53-åringen tar över som ny klubbdirektör i herrallsvenska IFK Norrköping.

Annons

Annons

"Under tiden i United har Munken haft rollen som både sportchef och tränare. Hur det ska se ut framöver är ett exempel på en del i det pussel som ledningen nu ska lägga", säger Eskilstunas ordförande Lina Bertilsson i ett pressmeddelande.

Ännu ett tungt avbräck för Eskilstuna som nyligen tappade anfallsstjärnan Loreta Kullashi till Rosengård och mittfältaren Fanny Andersson till Piteå.

"Det är svårt att tacka för mig i en förening som jag har så starka relationer till men tajmingen för min nästa utmaning blir rätt och jag ser fram emot det nya", säger Magnus Karlsson i pressmeddelandet.

Nu står det klart att "Munken" flyttar tillbaka till IFK Norrköping där han blir ny klubbdirektör. Samma roll han hade våren 2014 till sommaren därpå innan han fick lämna sitt uppdrag.

Jag kommer hit med lite öppnare ögon än senast, bättre förståelse och bättre reflexer. Jag känner mig betydligt starkare att ta den här rollen, även om jag trodde stenhårt på mig själv förra gången också. Jag vet mer, säger han till Norrköpings Tidningar.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!