A-
A+

Tränaren missar världscupfinalen efter smitta

Skidskyttelandslagets tränare Mattias Nilsson. Arkivbild.
Skidskyttelandslagets tränare Mattias Nilsson. Arkivbild.
SkidskytteTT

Skidskyttets landslagstränare Mattias Nilsson, som testats positivt för covid-19, får stanna kvar i karantän i Nove Mesto i Tjeckien.

Han missar därför världscupfinalen i Östersund i veckan, liksom sannolikt även de andra landslagsledarna.

Annons

Annons

"För mig är det ju jättetrist att inte få avsluta säsongen med laget på hemmaplan. Men jag mår bra utifrån rådande omständigheter och är tacksam för att jag har ett bra stöd omkring mig", säger Nilsson i ett pressmeddelande.

Landslagstränarna Johannes Lukas, Johan Hagström och Jean-Marc Chabloz, som alla testats negativt för covid-19, får resa hem till Sverige på ett smittsäkert sätt, trots att de av de tjeckiska hälsovårdsmyndigheterna är försatta i karantän.

Det innebär att de inte får flyga tillsammans med de övriga trupperna till Östersund, utan får ta egen bil – utan att stanna på vägen – för att ta sig hem. Väl hemma i Sverige är det lokala smittskyddsregler som gäller.

Generalsekreteraren i Svenska skidskytteförbundet, Rikard Grip, säger till TT att det med största sannolikhet betyder att de försätts i sju dagars karantän.

Det är för att de klassas som kontaktyta för smitta, säger Grip.

På tisdagen presenteras vilka ledare landslaget får med sig i Östersund under finaldagarna senare i veckan.

Det var på söndagsmorgonen som beskedet kom att hela den svenska landslagsledningen försatts i karantän sedan Nilsson testat positivt för covid-19.

Landslagsåkare som inte var uttagna till mixedstafetten och singelmixedstafetten fick ta på sig ledarroller under tävlingarna.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!