A-
A+

Tränaren vann Rosengårdsmötet

Hanna Bennison och tränaren Jonas Eidevall under Rosengårds träning i våras. När de möttes i Super League avgick Eidevall med segern. Arkivbild.
Hanna Bennison och tränaren Jonas Eidevall under Rosengårds träning i våras. När de möttes i Super League avgick Eidevall med segern. Arkivbild.
FotbollTT

Jonas Eidevall vann kampen mot sina tidigare spelare från Rosengård när Arsenal slog Everton med 3–0 i Super League.

Annons

Annons

I somras lämnade Eidevall Rosengård för den engelska ligan samtidigt som spelarna Anna Anvegård och Hanna Bennison.

Första tiden i Super League har gått Eidevalls väg. Arsenal är i ledningen i ligan och utökade försprånget till Chelsea och Tottenham till tre poäng efter fem omgångar.

För Anvegårds och Bennisons Everton har det gått något sämre. Liverpoollaget är kvar på åttonde plats med sex poäng efter förlusten mot Arsenal.

Svenskorna var med i startelvan i matchen där Arsenal hade ett stort övertag chansmässigt.

Målvaktssjabbel

Två av chanserna ledde till mål, först när Katie McCabe slog till på en halvvolley strax utanför straffområdet, ett skott som inte såg otagbart ut för Evertonmålvakten Sandy MacIver. MacIver sjabblade sedan in 0–2 på Lotte Wubben-Moys nick efter hörna.

Den förra Linköpingsspelaren Frida Maanum, från Norge, gjorde 3–0 i slutet av matchen, hennes första mål i Super League.

Trots ett stort bollinnehav och överlägsenhet i målchanser hade topplaget Chelsea enormt svårt att få bollen i mål mot bottenlaget Leicester.

Först i den 84:e minuten kunde den danska stjärnan Pernille Harder spräcka målnollan då hon slängde fram vänsterbenet och stötte bollen i mål på Jessie Flemings inspel.

Fran Kirby utökade sedan till 2–0 på tilläggstid.

Annons

Annons

Alla svenskor på plan

Chelseas alla tre svenskor var med i startelvan. Zecira Musovic vaktade målet för andra gången i ligan i höst. För vänsterbacken Jonna Andersson var det första matchen från start i ligaspelet. Och så spelade förstås mittbacken Magdalena Eriksson.

Titelförsvararen Chelsea klättrade två placeringar, till andra plats, efter den fjärde raka trepoängaren. Leicester är kvar i botten efter att ha förlorat alla fem ligamatcher i höst.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.