A-
A+

Tre civila kurder uppges döda i turkiskt angrepp

Tre kurder i ett flyktingläger uppges ha dödats i ett flygangrepp från Turkiet, bara tre dagar efter att Turkiets president Recep Tayyip Erdogan hotat att 'städa upp' där. Arkivbild.
Tre kurder i ett flyktingläger uppges ha dödats i ett flygangrepp från Turkiet, bara tre dagar efter att Turkiets president Recep Tayyip Erdogan hotat att "städa upp" där. Arkivbild.
TurkietTT-AFP-Reuters

Annons

Annons

Annons

Annons

Tre civila kurder har dödats och ett okänt antal har skadats i ett flygangrepp från Turkiet mot ett flyktingläger i norra Irak, uppger kurdiska och irakiska källor. Dödsoffren rapporteras vara civila. Enligt nyhetsbyrån AFP rör det sig om en drönarattack.

Attacken skedde bara tre dagar efter att Turkiets president Recep Tayyip Erdogan hotat att "städa upp" i lägret, som han påstår är en hemvist för den kurdiska gerillan PKK – terrorstämplad av bland annat USA och EU.

Flyktinglägret Makhmour grundades på 1990-talet och är hemvist för tusentals kurder på flykt från Turkiet. Lägret ligger ungefär 18 mil söder om den turkiska gränsen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss