Tre döms för uppmärksammad skottlossning

Tingsrätten i Södertälje. Arkivbild.
Tingsrätten i Södertälje. Arkivbild.
BrottTT

En skottlossning bröt i maj ut vid en matbutik i Södertälje, mitt på eftermiddagen. Nu har tre män från olika gäng dömts till längre fängelsestraff, rapporterar Länstidningen Södertälje.

Annons

Annons

Annons

Annons

De tre männen tillhör två olika kriminella nätverk och enligt åklagaren var skjutningen en iscensatt fälla där två av de dömda, som är i 20-årsåldern, försökte skjuta ihjäl den tredje, en 31-åring.

De tre drabbade samman vid en matbutik i stadsdelen Bårstabergen, strax efter klockan 14, den 14 maj. Skottlossning blossade upp, männen sköt mot varandra och flera förlupna kulor tog sig bland annat in i en frisörsalong och en lägenhet.

En av de yngre männen skadades allvarligt av flera kulor. Även hans kamrat skottskadades och de fördes till sjukhus, medan deras äldre rival greps några dagar senare i Stockholm, skottskadad i ett ben.

31-åringen döms för grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan, men frikänns för mordförsök. Straffet blir två och ett halvt års fängelse.

De två männen i 20-årsåldern bor i Västerås och döms för synnerligen grov misshandel, framkallande av fara för annan och grovt vapenbrott. Deras straff blir fyra och ett halvt års fängelse, respektive fem års fängelse.

En fjärde man, i 25-årsåldern från Botkyrka, döms dessutom till dagsböter för brott mot vapenlagen i samband med händelsen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons