A-
A+

Tre genom Mälarens is – en livshotande skadad

Isarna är svaga i Mälarområdet för närvarande. Arkivbild.
Isarna är svaga i Mälarområdet för närvarande. Arkivbild.
OlyckaTT

Tre skridskoåkare fick föras till sjukhus efter att gått igenom isen i Mälaren under måndagen. En av dem vårdas på sjukhus med livshotande skador.

Räddningstjänsten varnar för svaga isar.

Annons

Annons

Ett första larm kom vid 11.30. Flera personer hade då hamnat i vattnet efter att isen brustit mellan Björnö och Almö-Lindö utanför Västerås.

Två män fördes till sjukhus med lindriga skador.

De tog sig upp själva och fördes till sjukhus nedkylda. Vad jag förstår har de fått komma hem igen. Det behövde värmas upp lite bara, säger polisens presstalesperson Petra Blomqvist.

Enligt VLT befann sig skridskoåkarna cirka 600 meter ut från land och räddningstjänsten fick ta hjälp av svävare för att föra alla i land.

Ett andra larm kom in strax efter klockan 13 om ytterligare en man som gått igenom isen vid ungefär samma ställe. Han vårdas nu på sjukhus med livshotande skador, enligt Region Västmanland.

Räddningstjänsten har beslutat att gå ut med ett meddelande till allmänheten om att isarna är svaga i området. De avråder från all vistelse på isarna i Västerås, Surahammar, Hallstahammar, Köping, Kungsör och i Arboga.

"Vistelse på isar kräver stor försiktighet och kunskap om isens egenskaper. Isvett och sunt förnuft råder", skriver Räddningstjänsten Mälardalen på sin hemsida.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.